Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Lopez wint hoofdrace en Bennani pakt WTCC Trophy in stijl

Uitgegeven door Peter Vader • 25 september 2016 10:39 • Print artikel

José María López reed naar een dominante overwinning in de hoofdrace van het FIA WTCC raceweekend in China, terwijl Mehdi Bennani voorlopig WTCC Trophy kampioen werd en hij tevens de 1-2-3 overwinning van Citroen invulde.

Lopez winnaar

López leidde direct vanaf de start tot aan de geblokte vlag en realiseerde daarmee zijn achtste overwinning van het seizoen en zijn 29e overwinning in zijn WTCC-carrière. Na de start bouwde hij een voorsprong op van elf seconden op teamgenoot Yvan Muller, die de tweede plaats pakte nadat Nicky Catsburg een trage start had vanaf de eerste startrij.

Muller tweede

Bennani haalde ook zijn voordeel uit Catsburg’s moeilijkheden en klom naar de derde plaats. Hij wist de Lada rijder in de slotfase voor te blijven om daarmee een volledig Citroen podium te realiseren. Met zijn derde plaats pakte Bennani de WTCC Trophy overwinning en is met zijn huidige puntenaantal onbereikbaar voor zijn concurrenten in het kampioenschap.

Bennani

Gabriele Tarquini wist zich achter teamgenoot Catsburg in de top vijf te klasseren, nadat hij zich in de openingsronde langs de winnaar van de eerste race Thed Björk had weten te werken. Fredrik Ekblom verschalkte ook zijn Polestar Volvo collega Björk en pakte de zesde plaats. Tiago Monteiro werd achtste, voor Bennani's WTCC Trophy rivalen Tom Chilton en Tom Coronel.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS