Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Lopez verslaat Catsburg nipt in zinderende strijd om pole, Coronel gokt verkeerd + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 24 september 2016 13:32 • Print artikel

SHANGHAI - José María López heeft ervoor gezorgd dat Citroën aan de vooravond staat om de titel bij de constructeurs binnen te halen nadat de Argentijn zijn C-Elysee op pole positie zette voor de hoofdrace van het FIA WTCC in China. Nicky Catsburg kwalificeerde zich knap op de eerste startrij, terwijl Tom Coronel zich met de elfde plek net niet in de top tien kon plaatsen.

Lopez

Met lachende gezichten bij de Fransen, was dit wel anders bij de Japanners van Honda. Zo kwam er namelijk geen één Honda door Q3, waardoor er geen punten werden behaald en de kansen op het constructeurs kampioenschap flink zijn geslonken met de hoofdrace in het vooruitzicht.

Als snelste man in Q2, was López de laatste van vijf coureurs die een gooi mocht doen naar de pole positie en daarbij de tijd van Nicky Catsburg met 0.162s verbeterde.

Catsburg kende een uitstekende ronde en kwalificeerde zich daarmee op de eerste startrij met nipt achter hem Yvan Muller in de tweede fabriek Citroën.

Mehdi Benanni noteerde de vierde tijd en was daarmee de beste WTCC Trophy coureur. De Marokkaan kwam echter 0.033s te kort op de tijd van Muller. De top vijf werd gecompleteerd door Thed Björk.

Gabriele Tarquini mistte op een haar na Q3, waardoor de Italiaan niet verder kwam dan de zesde positie in zijn Lada. De zevende positie werd behaald door Fredrik Ekblom. Tom Chilton noteerde de achtste tijd, gevolgd door Norbert Michelisz.

John Filippi noteerde de tiende positie en daarmee de pole positie voor de Openings Race van het weekend. Tom Coronel mistte echter net de top tien en start daardoor beide races als elfde.

UITSLAG FIA WTCC China kwalificatie


Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega-kortingen. Bestudeer eens vrijblijvend de leukste aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS