Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

LINE-UP: Honda gaat met Monteiro, Michelisz en Michigami voor de WTCC-titels

Uitgegeven door Daan Daniels • 24 januari 2017 13:01 • Print artikel

Honda heeft de line-up compleet voor het FIA World Touring Car Championship in 2017. Tiago Monteiro, Norbert Michelisz en Ryo Michigami gaan rijdenin de nieuwste versie van de Honda Civic WTCC, die deze winter een flink aantal verbeteringen heeft ondergaan.

Honda WTCC


2016 was voor Tiago Monteiro het beste jaar uit zijn WTCC-carrière. Hij werd de eerste Portugees die leider werd in het FIA Wereldkampioenschap, na een overwinning in Slowakijke vroeg in het seizoen. Hij eindigde uiteindelijk als derde en was de populairste winnaar tijdens zijn thuiswedstrijd in de straten van Vila Real in juni. Voor de 40-jarige Monteiro wordt het zijn vijfde seizoen met Honda in het WTCC.

De Hongaarse autocoureur Norbert Michelisz (32), kwam in 2016 bij het fabrieksteam van Honda rijden, nadat hij al drie jaar als privérijder meereed in het WTCC-kampioenschap. Afgelopen seizoen werd hij vierde in de strijd om dit kampioenschap.

Ryo Michigami maakte afgelopen jaar zijn debuut in het WTCC. De 43-jarige rijder wordt de eerste Japanse nieuwkomer die full-time gaat meerijden in het WTCC-kampioenschap.

Honda-baas Masashi Yamamoto: “Met een sterke line-up en de Civic WTCC-wagen die tijdens de winter nog competitiever is gemaakt, is het ons doel om de titel te winnen bij de rijders en de constructeurs.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS