Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Honda 1-2-3 op Hungaroring, Coronel topt in testsessie met P4 + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 22 april 2016 13:12

Norbert Michelisz is het weekend voor zijn thuispubliek in Hongarije goed begonnen door zijn Honda Civic in de vrijdag testsessie van het FIA World Touring Car Championship op de Hungaroring naar de snelste tijd te sturen. De Hongaar noteerde een 1m48.112s in de slotminuten van de sessie en bleef daarbij teamgenoten Rob Huff en kampioenschapsleider Tiago Monteiro voor.

Norbert Michelisz

Monteiro leidde een groot deel van de half uur durende sessie, maar verloor zijn koppositie in de tijdenlijst met 10 minuten te gaan aan Mehdi Bennani. De Sébastien Loeb Racing Citroën coureur zou uiteindelijk als vijfde eindigen bij het vallen van de vlag.

Voor de Marokkaan noteerde Tom Coronel de vierde positie in zijn Chevrolet RML Cruze. De Nederlander was hiermee niet alleen ‘beste of the rest’, ook was hij de snelste coureur in de WTCC Trophy, waar hij na twee raceweekenden als derde staat.

Regerend wereldkampioen Jose Maria Lopez noteerde in de fabriek Citroën C-Elysee de zesde tijd, gevolgd door Lada duo Hugo Valente en Nicky Catsburg. Tom Chilton en Yvan Muller noteerden de negende en tiende tijd op het Hongaarse circuit.

UITSLAG FIA WTCC Hungaroring testsessie
1. Norbert Michelisz
2. Rob Huff
3. Tiago Monteiro
4. Tom Coronel
5. Mehdi Bennani
6. Jose Maria Lopez
7. Hugo Valente
8. Nicky Catsburg
9. Tom Chilton
10. Yvan Muller
11. Gabriele Tarquini
12. Fredrik Ekblom
13. John Filippi
14. Gregoire Demoustier
15. Rene Munnich
16. Thed Bjork
17. Ferenc Ficza

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS