Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Erhlacher pakt eerste FIA WTCC overwinning, Catsburg valt uit met klapband, punten voor Coronel

Uitgegeven door Johan Vis • 17 juli 2017 12:01 • Print artikel

Yann Erhlacher heeft tijdens de openingsrace van het FIA World Touring Car Championship op het Circuito Termas de Río Hondo zijn allereerste overwinning gepakt in de klasse nadat Tom Chilton na de race door de wedstrijdleiding werd bestraft. Voor de Nederlander Nicky Catsburg was het een tegenvaller nadat hij in kansrijke positie uitviel, terwijl Tom Coronel in de punten eindigde.

null

Chilton, die uiteindelijk werd bestraft voor zijn inhaalactie bij de start van de race op Erhlacher, finishte uiteindelijk hierdoor op de vierde positie.

Door het wegvallen van Chilton op het podium, profiteerde thuisrijder Esteban Guerrieri. De Argentijn finishte als derde in de race op bijna een seconde achterstand op de Citroën van Mehdi Bennani.

Tiago Monteiro kon niet profiteren van de tijdstraf van de Brit. De Portugees die voor aanvang van de race het kampioenschap leidde kwam slechts +0,01s te kort op Chilton en sloot hiermee de top vijf af.

Voor de Nederlanders verliep de race met een lach en een traan. Zo finishte Tom Coronel in de punten op een keurige negende positie, terwijl Nicky Catsburg in de Polestar Volvo in de zevende ronde van de race een ongelukkige klapband kreeg en daardoor zijn kansen op punten zag vervliegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS