Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Debuut World Touring Car Championship op Nordschleife in vernieuwend format

Uitgegeven door Johan Vis • 7 oktober 2014 17:16

World Touring Car Championship promoter Francois Ribeiro heeft details onthuld van het raceweekend volgend jaar op de ex-F1-omloop van de Nordschleife. Waarbij een aantal plannen zijn gewijzigd voor het debuut van de toerwagenklasse op de Groene Hel. Het grootste verschil is het opsplitsen van één race naar twee races van kortere duur. Het WTCC rijdt overigens volgend jaar in het voorprogramma van de 24 uur van de Nurburgring.

Tom Coronel WTCC 2014 Goldenport Park Circuit


In eerste instantie zou er een één-uur race worden gehouden op het 20 kilometer lange circuit in de Duitse Eifel, maar deze plannen zijn in de prullenmand beland bij de WTCC-organisatie. Waarbij er is gekozen om twee races van drie ronden te houden zonder reparatietijd tussen beide races. Dit moet meer spanning met zich mee brengen voor de teams en coureurs als de mensen thuis achter de tv.

"Mijn eerste idee was een één-uur race met dubbele punten en met een pitstop venster om banden te wisselen en bij te tanken,” verklaarde Ribeiro. “We gaan niet alleen naar de Nürburgring om een moeilijke sportieve uitdaging voor de teams en coureurs te bieden, maar ook om de best mogelijke tv te produceren voor de kijkers thuis. Toen we het over de één-uur race hadden, wisten we dat we het een risico liepen om 25 auto’s te laten racen en het veld daardoor te verspreid zou van raken. Het zou daardoor moeilijk worden om met iets spannends te komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS