Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Catsburg en Coronel in de punten, Monteiro wint hoofdrace op stratencircuit van Marrakech

Uitgegeven door Johan Vis • 9 april 2017 20:22 • Print artikel

De eerste hoofdrace van het seizoen in het FIA World Touring Car Championship is gewonnen door Tiago Monteiro met Honda teamgenoot Norbert Michelisz als tweede. Hiermee scoorde Honda een schitterende 1-2 op het circuit van Marrakech.

Honda WTCC

Monteiro starte vanaf pole positie en gaf deze leiding in de race niet meer uit handen. Norbert Michelisz verschalkte Polestart Cyan Racing Nestor Girolami in de openingsronde om zo de tweede positie in handen te nemen tot het vallen van de vlag.

Ook de hoofdrace werd niet geschuwd voor het gebruik van de safety car nadat Zengo Motorsport rookie Aurelien Panis zijn bolide verloor op het krappe stratencircuit. Girolami, die nog wel een positie verloor in de openingsronde, behaalde de laatste podium positie.

Lokale held Mehdi Bennani in de Sebastien Loeb Racing Citroen behaalde vierde positie, echter staat de Marokkaan wel onder de loep van de wedstrijdleiding nadat hij contact maakte met Nicky Catsburg. De Nederlander sloot de top vijf af. Thed Bjork finishte als zesde, met achter hem Tom Chilton op de zevende positie.

Logo Nicky Catsburg

Na een lang gevecht voor de achtste positie tussen Tom Coronel en Rob Huff, was het uiteindelijk de Nederlander die de Brit te snel af was. Overigens uitte Huff wel zijn frustratie door flink te tieren over de boordradio.

Ryo Michigami pakte de tiende positie en daarmee zijn eerste punten in het FIA WTCC.

tcoronel2017

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS