Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Borkovic trekt zich terug uit het WTCC na problemen met zijn lengte

Uitgegeven door Johan Vis • 24 april 2015 05:54

Na zijn late beslissing om afgelopen zondag niet van start te gaan in de straten van Marrakech, start Dusan Borkovic dit jaar helemaal niet meer in het FIA World Touring Car Championship. De reus uit Servië kampte al enige tijd met zijn lengte in de Honda Civic TC1 en kreeg later een meningsverschil met het Proteam, waardoor hij besloten heeft zich terug te trekken uit het wereldkampioenschap.

Dusan Borkovic

De terugtrekking van Borkovic uit het FIA WTCC is een opstapeling van factoren. Zo kampte hij eerst met een te krappe zitpositie tijdens de seizoenopener in Argentinië, waarna hij te horen kreeg van zijn Italiaanse team dat de problemen zouden worden opgelost voor het tweede raceweekend van het kampioenschap. Nadat dit nog niet voldoende was opgelost trok hij zich zondagmiddag voor de race terug.

Nadat een gesprek met Proteam stuk liep op meningsverschillen tussen beide kampen, besloot de 30-jarige toerwagencoureur niet langer deel te nemen in het WTCC. Later deze week houdt het management van Dusan Borkovic een persconferentie omtrent de beslissing van de Serviër.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS