Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Bjork grijpt eerste WTCC-overwinning voor Volvo! Catsburg en Coronel in de punten

Uitgegeven door Peter Vader • 25 september 2016 09:02 • Print artikel

De eerste WTCC-race op het circuit van Shanghai is een eerste overwinning geworden voor Thed Björk, Volvo en Polestar Racing Cyan na een geweldige inhaalactie op Norbert Michelisz.

Bjork Volvo

Michelisz leek op koers voor zijn tweede opeenvolgende race overwinning voor Honda door de leiding te nemen vanwege een betere start vanaf de tweede plaats op de grid, voor polesitter John Filippi. Zijn voordeel groeide toen Tom Chilton en Gabriele Tarquini op elkaar botsten bij het aansnijden van de hairpin in hun strijd om de tweede plaats. Zij moesten hierdoor de pits opzoeken.

Michelisz Honda

Björk profiteerde ook van deze situatie en wist op te klimmen naar de tweede plaats en daarmee was hij in staat om de kloof te dichten tussen hemzelf en de zwaardere Honda van Michelisz. De Hongaar bleef voor tot het begin van de laatste ronde. In een ultieme poging, passeerde de blauwe Volvo de Honda en pakte de Zweed de overwinning, ondanks dat de twee auto’s schade opliepen nadat ze met elkaar in aanraking kwamen.

De eerste vijf auto’s reden erg dicht bij elkaar aan het einde van de race, met Yvan Muller als derde achter Michelisz. José María López pakte de vierde plaats af van Nicky Catsburg in de Lada. De Nederlandse coureur raakte de achterbumper van Michelisz op de voorkant van zijn auto en moest zelfs zijn Lada stilzetten in de uitloopronde. Catsburg vreesde even voor zijn deelname aan de hoofdrace, waar hij vanaf de eerste startrij zou vertrekken.

Catsburg Lada

Hugo Valente had een sterke race en eindigde op de zesde plaats voor Tom Coronel, die de overwinning in de WTCC Trophy pakte doordat Chilton uitviel. Fredrik Ekblom werd achtste in de tweede Volvo, gevolgd door de andere fabrieks Honda's van Rob Huff en Tiago Monteiro.

Coronel Chevrolet

WTCC Trophy lijstaanvoerder Mehdi Bennani werd tweede in deze klasse met zijn elfde plaats overall. Na het verliezen van plaatsen bij de start, moest John Filippi opgeven na contact gemaakt te hebben met de safety car.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS