Karting • WSK

Jorrit Pex op het podium van WSK Super Master Series: "Twee races, twee podiums! Nu een treetje hoger"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 februari 2017 11:12 • Print artikel

De eerste ronde van de WSK Super Master Series, werd geplaagd door slecht weer, maar de Nederlander Jorrit Pex reed sterk en finishte op het podium van de KZ klasse voor Pex Racing. Stan Pex, vorige week nog winnaar van de Champions Cup, kende pech.

2017 CRG Jorrit Pex


De opening van de WSK Super Master Series op de Adria Karting Raceway vond plaats in een moeilijk weekend. Het circuit was drijfnat door onophoudelijke regen tijdens het driedaagse evenement.

De snelle Nederlandse CRG-coureur Jorrit Pex verzekerde zich van een podium, ondanks een chaotische finale door zware regenval. Met een sterke race eiste hij de derde trede van het podium op, net als een week geleden tijdens de WSK Champions Cup. In die race sloot hij de race af net achter zijn broer Stan Pex en Flavio Camponeschi. In deze eerste WSK keer ging de winst naar Anthony Abbasse voor Bas Lammers.

"Het waren moeilijke omstandigheden voor iedereen", verklaarde Jorrit Pex. "Het was lastig en ik denk dat dit voor de meeste coureurs geldt. Uiteindelijk ben ik blij, want we staan weer op het podium. Twee races, twee podiums! We gaan door en proberen een trede hoger te komen in plaats van de derde. De start van het jaar is goed en we gaan voor beter in de volgende races."

Vergeet het niet! Nog maar twee dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS