Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Nigel Melker test FR3.5l in Jerez en voor Acceleration in de FA1 in Valencia

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2014 10:02

Nigel Melker heeft een drukke week voor de boeg. Het racetalent heeft nog geen deal voor 2014, maar hoeft over belangstelling niet te klagen. Deze week kruipt Melker wederom achter het stuur van een World Series by Renault-bolide. Na de uitstekende test in het Zuid-Franse Paul Ricard is de rappe Barendrechter door teambaas Igor Salaquarda opnieuw gevraagd om te komen testen in de auto van het Tsjechische ISR racing. Hij test twee dagen in Jerez de la Frontera om vervolgens in sneltreinvaart af te reizen naar Valencia, waar hij gaat testen voor Acceleration in de FA1-auto. Deze serie krijgt steeds meer vorm. Achter de schermen wordt erg hard gewerkt en aankomende woensdag en donderdag zijn er diverse coureurs, die gaan testen op het Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo in Cheste Valencia. Er wordt getest met onder andere de FA1 (ex-A1 Grand Prix bolides) en de Pick-up racer MW V6.

Nigel Melker

Nigel Melker is gewild bij de teambazen, zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Melker zet momenteel alles op alles om de nodige partners te vinden om te kunnen racen in 2014: “Ik ben enorm blij met deze geboden kans. Het vinden van partners is tot op heden helaas nog niet zo makkelijk gebleken, maar opgeven is geen optie”, verklaarde Nigel Melker. “Mijn management en ikzelf blijven vechten om een zitje te bemachtigen in deze uiterst populaire kraamkamer van de Formule 1.”

Na deze voor Melker tweedaagse test reist hij direct door naar het Spaanse Valencia om te gaan testen in de nieuwe raceklasse Formula Acceleration. Deze singleseaters hebben een Lola chassis en een 550pk sterke V8 Zytek motor. De FA1 is afgeleid van de A1GP waar onder meer Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen furore maakten. In het nieuwe concept van Acceleration racen landenteams in diverse raceklassen, maar dat is nog niet alles. De raceweekenden van Acceleration omvatten ook muziekfestivals onder meer met de bekende Amerikaanse TV-ster David Hasselhoff, die op elke vrijdagavond ‘Back to the 80th and 90th’ presenteert. Op zaterdagavond zijn er dancefeesten met bekende DJ’s. Melker gaat de komende woensdag en donderdag testen in de FA1. Ook RaceXpress.nl zal er aanwezig zijn.

De mogelijkheden voor Nigel Melker zijn dan ook uitstekend te noemen om 2014, als de financiën meewerken, geweldig te laten verlopen.

Website Nigel Melker

Website Acceleration 2014

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS