Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

De Formule 1-hoop van Cyprus: Tio Ellinas maakt zijn plannen bekend

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 februari 2015 14:02

De Cyprioot Tio Ellinas racet in 2015 in de Formule Renault 3.5. De 23-jarige Ellinas heeft een contract getekend voor een volledig seizoen bij Strakka Racing als teamgenoot van Gustav Malja. Ellinas is een vreemde eend in de bijt, nog nooit heeft een Cyprioot zich zo in de kijker gereden. De doorbraak van de coureur uit Larnaca kwam in 2009, toen won Ellinas de Grand Prix Shootout. Hierna werd hij derde in het Formule Ford Festival en de Britse Formule Renault. Na enkele jaren GP3, waarin hij drie overwinningen scoorde, promoveerde de jongeling naar de GP2. Bij MP Motorsport scoorde de snelle Cyprioot zijn beste resultaat met een zevende plaats in Barcelona.


Na tests met Strakka Racing eind 2014 heeft Ellinas nu een racedeal bij het team van Nick Leventis. "We hebben hard gewerkt tijdens de tests en het was duidelijk dat we een snelle auto hadden in de natte omstandigheden", verklaarde Ellinas. "Strakka is het complete pakket, met goede ondersteuning op en naast de baan."

Gustav Malja wordt de teamgenoot van Ellinas. Malja werd afgelopen jaar twaalfde in de Formule Renault 2.0 Eurocup en maakt nu de opstap naar zwaarste Formule Renault klasse. De coureurs van Strakka Racing nemen het op tegen onder andere Nyck de Vries, Beitske Visser en Meindert van Buuren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS