Karting • Rotax Euro

Topprestaties voor Richard Verschoor: Zege, vice-kampioen in EK en champagne

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2014 11:55

Groot Nederlands succes was er in het Franse Salbris voor Team TKP met Richard Verschoor en Thomas Preining. Verschoor zorgde met een klinkende overwinning in de Rotax Max Junioren dat de pas 13-jarige Verschoor het vice-Europees kampioenschap veilig stelde achter zijn oudere teamgenoot Preining. Tijdens de huldigingen op het podium waren er louter blije gezichten. Helemaal toen de gehele crew van Team TKP het podium beklom.

Richard Verschoor Rotax Max Euro Challenge Salbris

Richard Verschoor blikt terug op zijn toprace in Salbris “Het circuit van Salbris is een listig circuit, er zijn technische bochten en snelle gedeeltes, je moet de baan begrijpen. De kwalificatie ging niet supergoed. Ik was vijfde in mijn groep en achtste totaal.”

“Ik moest elke keer aan de buitenkant starten. In de eerste race ging ik eraf en viel ik terug naar de negende plek, ik ging zelfs nog even door de grindbak. Dat was een wake-up call. Ik ging er voor zitten. Ik moest inhalen, maar ik bleef de kalmte bewaren. Ik kon naar de kopgroep komen. Het was een kwestie van racen. Deze inhaalrace eindigde ik als eerste. In de tweede race waren de eerste twee al weg, ik werd toen derde en in de derde heat was ik tweede.”

“Ik was dus goed door de heats gekomen en moest als derde starten in de prefinale. Ik ging aanvallen, en proberen te winnen, maar het belangrijkste was voor mij om voor de Brit McDonald te eindigen. Dat lukte, wel kwam Alex Quinn nog voorbij aan mij. Hij reed op nieuwe banden.”

“Zo moest ik in de finale weer van de derde plek starten. Het ging gelijk goed. Ik was in begin sneller dan de concurrentie. Ik reed snel het gat dicht naar de kop en ik passeerde Thomas Preining. Daarna liep ik weg en was tot rondje 7/8 de snelste. Toen stabiliseerde het, maar in het laatste rondje kwamen ze nog dichterbij, maar ik genoeg voorsprong. Ik was mega blij toen ik over de finish ging en ook op het podium realiseerde ik wat een prestatie het was en wat een goed jaar ik heb gereden tot nu toe. Op het podium werd sinds 2012 weer het Nederlandse volkslied gedraaid. Ik voelde blijdschap en trots..”

Richard Verschoor mooie trophy na zege in Salbris

“Het hele team draaide top. Het was ook super voor Thomas Preining, voor TKP, voor Jacco van Dijk (JVD Tuning) en natuurlijk Mats van den Brand en mijn vader en moeder en familie. Ik wil hun allemaal bedanken en mijn sponsoren Bistronic, Ridder iq en VMT.”

“Het is geweldig dat we er naar toe hebben gewerkt en dat het toch eruit komt. Een één-twéé voor Team TKP en ik heb een extra plekje voor Nederland verdiend omdat ik via het EK een ticket heb voor de Grand Finals", aldus Verschoor.

Verschoor is trouwens sowieso aan een megasterk jaar bezig. Zo pakte hij ook het vice-kampioenschap in de East European Rotax. Ook in het CIK FIA Academy Trophy gaat het goed en in Nederland lijkt hij op de nationale titel af te stevenen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS