Karting • Rotax Euro

Rotax Wintercup Campillos: Van de Wal, Verschoor en Van Kalmthout brutaal in de top

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 februari 2015 22:11

Veel Rotax-Max karters zijn deze week in het Spaanse Campillos, waar traditiegetrouw de warming-up van het Internationale Rotax Max-seizoen wordt gehouden. De meeste topteams zijn aanwezig en ook staan er diverse Nederlandse en Belgische talenten aan de start op de uitdagendebaan om zich te meten met de sterke concurrentie van met name uit Groot-Brittannië.

TKP

Hij was er een jaar uit, maar als een duvel uit een doosje knalde Dikkie van de Wal naar de snelste rondetijd in zijn groep en naar de tweede tijd overall. Van de Wal is door het kickboxen in shape gebleven en gedreven als hij was, reed de Intrepid-rijder een uitstekende kwalificatie en nestelde zich op de tweede plaats, op een zucht van de poleman Dean MacDonald. Leonard Hoogenboom kwalificeerde zich op P26. Hij kan beter, want vorig jaar stond hij in de voorste gelederen. Hopelijk kan Hoogenboom zich wat naar voren vechten, waar hij thuis hoort. Mika Morien doet veel ervaring op in Campillos en had de pech dat hij in aanraking kwam met een andere karter. Het leverde de zoon van Clio Cup-coureur Ronald Morien een pijnlijke arm op en P40. De Belg Kenzo Aerts, die eind vorig jaar nog zo snel onderweg was bij de laatste race van Chrono Karting op Genk, maakt zijn internationale debuut. Door een blessure kon Aerts in de winter weinig testen en deze race is een mooie warming-up voor de rookie.

Bij de Rotax Max Senior deden de rijders van Team TKP het geweldig. Richard Verschoor zet zijn goede lijn van de WSK (zege in la Conca race 1 Champions Cup) voort in Campillos en nestelde zich brutaal tussen de gevestigde orde. Verschoor trainde achter Strawberry-rijders Garry Donnelly en Pierce Lehane naar P3. Ook Rinus van Kalmthout reed ijzersterk en zat daar weer vlak achter met P4. Een mooie prestatie van de twee jonge TKP-rijders met JVD-Power.

Mauricio van der Laan, de Spanjaard met Nederlandse roots, was met P16 de beste CRG-rijder. De Desiqual Motorsport-coureur was zelfs sneller dan zijn CRG-teamgenoten Ed Brand (P23) en Harry Webb (P28). De Belg Max Timmernans reed naar de 18e plek. De nummer drie van de wereld afgelopen Grand Finals in Valencia verwachten we nog wel naar voren komen in de heats. Luc Willemse ging in de trainingen veel sneller dan zijn 25e plaats nu doet vermoeden. Michael Cool trainde naar P26 en bij Tom Meijer, die in Zuera nog zo’n geweldig optreden liet zien met P4, loopt het hier in Campillos nog niet op rolletjes.

De pole bij de Rotax Max DD2 ging naar Zwitserland. Kevin Ludi was de afgelopen dagen nog zo ziek als een hond, maar toch toonde hij karakter en zijn inspanningen werden beloond met de polepositie. Achter Paolo de Conto op P6 trainde de Belg Xen de Ruwe naar de zevende plaats, terwijl Christophe Adams naar P18 reed en daarmee derde was in de DD2 Masters. Lorenzo van Riet kwam niet verder dan P21. Dat was een tegenvaller voor de snelle rijder, die zich vorig jaar nog als vijfde kwalificeerde. Morgen worden de heats verreden in Campillos. RaceXpress is erbij en houdt u op de hoogte.

Resultaten Rotax Wintercup Campillos

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS