Karting • Rotax Euro

Rotax Max Grand Finals: Hoogenboom ziet kansen op wereldtitel verdwijnen na crash

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 november 2015 11:54

PORTIMAO - Leonard Hoogenboom was zaterdag o zo dicht bij een uitstekende startpositie voor de finale bij de senioren tijdens de Rotax Max Grand Finals in Portimao. Maar in de 13de van de 15 rondes crashten de twee kemphanen op kop en de karter uit Numansdorp, die op dat moment vierde lag, kon hen niet meer ontwijken. Hij finishte als 32ste op de Portugese piste. Weg droom over de wereldtitel.

The Netherlands

Luc Willemse profiteerde van de consternatie voorin. De coureur uit Amerongen, begonnen op een veelbelovende vierde positie, kwam terug tot de zesde plaats achter de uiteindelijke winnaar Alex uit Italië. Een meevaller, want hij was op dat moment teruggezakt tot een plaats net buiten de top tien. Overigens eindigde Willemses landgenoot Dave Blom de race op de 17de plaats.

Bij de junioren was Dylan Buys de beste Nederlander. Hij eindigde knap op de elfde plaats achter winnaar Roope Ropanen uit Finland. Direct achter Buys eindigde Leroy Jagesar als twaalfde. Daarmee hebben beide Nederlanders een mooie uitgangspositie voor de race die hen, als het een beetje meezit, een klassering voorin kan opleveren.

Voor Lorenzo van Riet verliep de prefinale in de DD2 niet naar wens. De sympathieke coureur uit Castricum viel halverwege uit en moest genoegen nemen met een 30ste plaats die hem bijna achteraan plaatst op de startgrid voor de finale. Ferenc Kansar, de hele week al dominant en van tevoren al topfavoriet voor de titel, won de race en vertrekt later op de zaterdag van pole position.

Bij de DD2 Masters reed Jimmy Ringelberg naar een keurige zevende plaats achter winnaar Michael Stephen uit Zuid-Afrika. Zijn landgenoot Dennis Kroes, oud-wereldkampioen, werd dertiende en mag ook blijven hopen op een mooie klassering voorin tijdens de finale, later op de zaterdag. Christophe Adams uit België finishte één plaats lager dan Kroes en moest dus genoegen nemen met de veertiende plaats in de startgrid voor de finale.