Karting • Rotax Euro

Rotax Max Grand Finals 2016: Rik Koen, Kris Haanen en Robert de Haan vliegen in Sarno!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 oktober 2016 16:29 • Print artikel

SARNO - Kris Haanen en Robert de Haan blijven maar domineren in de Mircromax-klasse tijdens de Rotax Max Grand Finals. Tijdens de heats op het circuit van Sarno waren beide Nederlanders, die in de kwalificatie als de eerste twee tijden hadden gereden, steeds voorin te vinden. Zij hebben vrijdag tijdens de prefinale dus een uitstekende uitgangspositie te pakken.

Rik Koen snel in Sarno

Tijdens de eerste heat moesten de twee haantjes de voorste nog de overwinning laten aan de Italiaan Santiago Valve en eindigden Kris en Robert op de respectievelijke derde en vierde plaats. Maar tijdens de tweede heat toonden zij dat het oranje boven is in de Micromaxklasse. Robert won doodleuk de manche en Kris Haanen werd kort daarachter tweede.

In de Minimax-klasse viel er ook Nederlands succes te vieren. Rik Koen, die tijdens de eerste heat nog 23ste werd achter winnaar Victor Bernier uit Frankrijk, zag in de tweede manche zijn kans en reed bijzonder knap naar voren. Uiteindelijk werd hij als vijfde afgevlagd achter winnaar Bernier.

Mike van Vugt werd 19de en 25ste in de respectievelijke heats. Namens de Belgen liet Kobe Pauwels andermaal zien wat hij waard is. Na een prima kwalificatie, waarin hij de derde plaats claimde, werd hij donderdag in de eerste heat slechts 25ste, maar in de tweede heat herpakte hij zich. Na een goede race werd hij achtste.

Op vrijdag worden de prefinales verreden voor zowel de micro als Minimax.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS