Karting • Rotax Euro

Rotax Max Grand Finals 2016 in Sarno: Nederlandse leeuw brult tijdens finales Micro- en Minimax

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2016 11:30 • Print artikel

SARNO - De Nederlanders hebben uitstekend gepresteerd in de finale van de Micromax tijdens de Rotax Max Grand Finals in Italië. In een bloedstollende eindstrijd pakte Robert de Haan een podiumplaats met zijn derde plek achter winnaar Diego Laroque uit de Verenigde Staten. Heel kort daarachter werd Kris Haanen heel knap vierde.

Team Nederland

De hele race was er sprake van een grote kopgroep en tot de laatste ronde was nog niet duidelijk wie de race ging winnen. Robert lag zelfs nog even tweede, maar werd in de laatste ronde terugverwezen naar de derde plaats. Niettemin nog steeds een prachtige prestatie, evenals die van zijn landgenoot Kris. Beide Nederlandse talentjes mogen trots zijn op hun prestaties in Zuid-Italië, want zij waren al de hele week voorin te vinden.

Bij de Minimax-finale was Rik Koen bezig aan een opmars, maar werd halverwege bij het insturen van een bocht, rijdend op de zevende positie, aangetikt en spinde daardoor. Het twaalfjarige talent uit Heelsum viel daardoor ver terug wat een mooi resultaat helaas in de weg stond. Hij moest zich uiteindelijk tevredenstellen met de twintigste plaats. Mike van Vugt eindigde als 34ste.

Kobe Pauwels

Voor België verliep de finale een stukje beter. Kobe Pauwels vertegenwoordigde de Rode Duivels met verve en kwam binnen op een knappe zevende plaats na een mooie inhaalrace.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS