Karting • Rotax Euro

Rotax Grand Finals: Rode Duivels op dreef, wisselend succes voor de Nederlanders

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2016 01:15 • Print artikel

SARNO - De Belgen zijn op dreef tijdens de Rotax Max Grand Finals in Italië. Vooral Noah Roovers viel bij de Rotax Max senioren op met uitstekende resultaten tijdens de heats van donderdag. Ook de Rode Duivels Glenn van Parijs en Felix Wargé zijn sterk bezig. Bij de Nederlanders liep het iets minder gesmeerd op het circuit van Sarno, al was Dennis Kroes bij de DD2 Masters goed van voren te vinden. Op de supersnelle kartbaan in Sarno is de topsnelheid met slipstreamen belangrijk.

Rotax Max Seniors Noah Roovers sterk

Bij de Rotax Max senioren was Noah Roovers spekkoper met zijn zege in de tweede heat. In de eerste heat was de Belg respectievelijk als derde en als vierde geëindigd. Zijn kansen om in de prefinale van vrijdag hoog te eindigen lijken aanzienlijk aangezien hij constant voorin was te vinden. Zijn landgenoot Glenn van Parijs liet eveneens mooie dingen zien. De rijder uit Hasselt kwam in de heats achtereenvolgens tot de 24ste, de tweede en de vijfde plaats en liet ook duidelijk zien dat hij de juiste snelheid te pakken heeft om voor de prijzen mee te doen. Daarmee was het nog niet op voor de Belgen want ook Felix Wargé deed goed vooraan mee. Hij werd achtereenvolgens zesde, eerste (!) en zesde in de heats.

Bij de Nederlanders was het Kay van Berlo die de eer hoog moest houden. Helaas had de vijftienjarige Veghelaar wat tegenslag in de kwalificatie en in de races. In de heats eindigde hij donderdag derhalve drie keer als 29ste.

In de juniorenklasse kwam Xavier Handsaeme namens België tot de respectievelijk 16de, 28ste en 33ste plaats. Namens Nederland kwam Leroy Jagesar in actie. De Zeeuw reed achtereenvolgens naar de 22ste, 29ste en 21ste plaats. In heat A-C in de regen reed hij van achteren uit naar de achtste positie. Helaas kreeg hij een 10-seconde penalty. Hij zal in de prefinale het nodige moeten goed maken om de finale te halen.

In de DD2-klasse verdedigde William van der Kaaij de Nederlandse driekleur. Helaas genoegen nemen met een betrekkelijke bijrol. De sympathieke Brabander werd 35ste, 28ste en 15de in de heat. Goed was wel zijn gestage opmars in de opeenvolgende races. Als hij die lijn vrijdag kan doorzetten, zou het zomaar nog een mooie Grand Finals kunnen worden voor hem.

Dennis Kroes liet bij de DD2 Masters zien waarom hij al eens wereldkampioen werd. De Amsterdammer reed bepaald verdienstelijk op de piste aan de voet van de Vesuvius. Hij kwam tot alleszins hoopgevende tweede, vijfde en derde plaats in de respectievelijke races. Hij mag dan ook terecht hoop koesteren op een succesvolle prefinale.

Bij de Belgen waren het Christophe Adams en Ian Gepts die de landseer verdedigden in de DD2 Masters-klasse. Adams kwam tot de 18de, 22ste en 17de plaats. Voor Gepts waren de 12de, 20ste en 23ste plaats weggelegd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS