Karting • Rotax Euro

Rotax Euro Wackersdorf: The heat is on, Nederlanders en Belgen van voren

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 mei 2012 02:29

Na twee warme dagen trok er in de nacht van vrijdag op zaterdag een regenfront over het circuit in Wackersdorf. De deelnemers aan de tweede ronde van de Rotax Max Euro Challenge by RGMMC kregen daardoor op zaterdagochtend een natte baan voor de kiezen, die in de loop van de dag opdroogde. Er werd gestreden om iedere centimeter van het asfalt en dat leverde de nodige actie, positiewisselingen en crashes. De Nederlandse en Belgische afvaardiging deed het uitstekend in de competitieve velden.

Junioren

Na een overtuigende eerste plaats in de kwalificatie, wist Janneau Esmeijer ook al zijn heats te domineren. De TKP-rijder won ze alle drie, waardoor hij de prefinale vanaf de poleposition mag starten. Verder was het Sam Schipper die uitblonk in het veld van de junioren. Na een goede derde plaats in de kwalificatie en een overwinning in een van zijn heats, mag de Nederlander vanaf de derde plaats starten. Lars Lamborelle maakte het team TKP feestje compleet en mag morgen als achtste starten. Vlak daarachter eindigden Pepijn Steeman en Fazio Franssen op de posities 10 en 11, waarmee er maarliefst vijf Nederlanders bij de beste 11 zitten! De overige Nederlanders en Belgen starten de prefinale als volgt: Lennert van Bogaert op P18, Sven van der Slik op P20 en Max Timmermans op P24. Tom Meijer en Boris Kolff moeten helaas eerst nog door de herkansingen om nog kans te maken op een plaats in de prefinale.

Senioren

De Brit Edward Brand was de beste bij de senioren en eindigde vlak voor de Australiėr Pierce Lehane. Bas de Laat en Bryan Eerden; overgestapt op een Gillard kart en toonden beiden hiermee hun snelheid in de heats. De Laat was zelfs de beste Nederlander en mag als zesde aan de prefinale beginnen. Ook Eerden was snel en leidde zelfs even in zijn laatste heat. Hij start in de prefinale op P23. De Belg Michael Cool was snel in de kwalificatie en een zestiende startplaats in de prefinale biedt hem nog volop kansen op zondag! Glen van Droogenbroek plaatste zich ook direct voor de prefinale met een mooie 19e plaats.

De snelle dame Stephane Kox redde dit helaas net niet, maar mag morgen op de tweede plaats in de herkansing starten. Ook Glenn van Parijs moet zich morgen in de herkansing bewijzen om door te kunnen naar de prefinale. Manon Chavagne reed een sterke laatste heat, maar ook zij zal hard moeten strijden voor een plaatsje in de finale. Joel Affolter kende veel pech. In Genk streed hij nog mee in de top van het veld, maar hij zal het geluk aan zijn zijde moeten hebben om dat kunstje in Wackersdorf te kunnen herhalen. Twee maal liep hij een startcrash schade op, in de heat dat hij ging pech had, reed hij de tweede snelste rondetijd.

DD2 en DD2 Master

De Belgen zijn weer sterk vertegenwoordigd in de DD2. Net als in de overige klassen was de strijd bij de DD2 rijders hevig. In de laatste heat zorgde dit voor een dusdanig grote crash dat nagenoeg de helft van het veld hierbij betrokken was! Bart Nuy raakte daarbij van de baan en reed een ongelukkige official omver. De Belgen Mathias Detige en Xen de Ruwe, waren snel en eindigden in totaal respectievelijk als 6e en 11e. Toch werden ze afgetroefd door de snelle Limburger Jules Szymkowiak, die knap als derde eindigde na alle heats. Ook Erwin Montfoort zat er lekker bij en zijn 14e plaats biedt uitzicht op een mooie top-10 positie in de finale. Tom Dielissen eindigde met zijn CRG op de 18e plaats. De snelle Oostenrijker Sandro Lukovic was vandaag het beste in dit veld en mag met zijn Intrepid vanaf de eerste plaats starten.

Bij de masters hebben Nederland en Belgiė goede kanshebbers op de overwinning. Na de heats was het Dennis Kroes die als beste voor de dag kwam, op de voet gevolgd door Bart Nuy. Carl Cleirbaut en Chris Groen zitten daar direct achter. Ook hier dus volop kansen op podiumplaatsen.

De Nederlanders en Belgen kwamen vandaag dus sterk voor de dag en in iedere klasse zijn er kanshebbers op podiumplaatsen. Met prachtige gevechten en veel positiewisselingen was vandaag weer een geslaagde dag! Zondag vinden de herkansingen plaats, gevolgd door de prefinales en finales. Een spannende dag, waarbij de Nederlanders en Belgen hoge ogen kunnen gaan gooien. / Door Mara Wustmans

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS