Karting • Rotax Euro

Regen een geschenk uit de hemel voor team Nederland, Jagesar P2 afgepakt, Kroes regenkoning

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2016 18:24 • Print artikel

De Nederlanders en Belgen hebben gestreden als leeuwen en duivels vandaag in Sarno bij de Rotax Max Challenge Grand Finals 2016. Vandaag was het weer compleet omgeslagen en bracht regen, veel regen. Dat bracht ook kansen voor rijders, die van ver moesten komen.

Bij de Micro Max waren het wederom de Nederlandse talentjes Robert de Haan en Kris Haanen die de oranje-eer hoog hielden. In de prefinale behaalden De Haan en Haanen een respectievelijk knappe derde en zevende plaats. Dit is tevens de startpositie voor de finale.

In de Mini Max reed Rik Koen sterk naar de zesde positie. Hij is één van de kanshebbers op het podium in de finale. Kobe Pauwels uit België en Mike van Vugt finishten op P18 en P19.

Hij kwam vanuit een kansloze 29e positie, maar in een alles of niets poging gokte Leroy Jagesar op regenbanden. Al snel in de Rotax Max Junior-race begon het te regenen en pakte hij de ene na de andere concurrent. Uiteindelijk greep Leroy de tweede plek. Een fantastische prestatie, maar na de race kwamen er donkere wolken boven drijven. De inwoner van Zeeland werd zijn tweede plaats afgenomen omdat er een moertje los zat aan zijn kuipstoeltje. Na zo'n spetterende race niet de beloning. Xavier Handsaeme kwam in zijn prefinale binnen op P12 en daarmee start hij als 24e in de finale.

Kay van Berlo was ook één van de rijders, die zijn talent liet gelden in de regen. Vanuit een kansloze positie werkte hij zich knap op en haalde de finale van morgen. De Rode Duivels zijn in Sarno met drie piloten en niet de minsten, want met Felix Wargé (P3 in Prefinale A), Noah Roovers (P6 in Prefinale B) en Glenn van Parijs (P10 in Prefinale B) hebben ze drie talenten, die in aanmerking kunnen komen voor een top tien positie of zelfs het podium.

In de DD2 vocht William van der Kaaij voor wat hij waard was en kwam nog wel naar voren, maar een plaats in de finale lukte helaas niet. Bij de DD2 Masters toonde Dennis Kroes zich de ware regenkoning. Hij won de Prefinale B en vertrekt van pole in de finale. ook de belgen Ian Gepts P10 in Prefinale B en Christophe Adans P13 in Prefinale A plaatsten zich keurig voor de finale.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS