Karting • Rotax Euro

Nederlanders en Belgen ruiken aan podium tijdens de Rotax Wintercup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 februari 2015 06:35

De eerste krachtmeting van de internationale Rotax Max zit erop! In het Spaanse Campillos werden de messen geslepen. In de strijd om het eremetaal spraken de Nederlanders en aardig woordje mee, maar uiteindelijk grepen ze geen prijzen. De bagage zat echter veel met de opgedane ervaring en de nodige input omtrent de nieuwe upgrades van de Rotax Max Evo-krachtbron. Ook waren de krachtsverhoudingen al goed te zien tussen de merken en de rijders.

Start Senior

Bij de Rotax Max Senioren liet Richard Verschoor zien dat hij bij de beste van de wereld hoort. Na het succes bij de WSK Champions Cup zat hij er nu weer goed bij, niet met de snelste motor, maar wel met zijn stuurmanskunsten. Met een knappe vierde positie greep de allerjongste karters uit het Senioren-veld net naast het podium. Ook Rinus van Kalmthout weerde zich dapper in de voorste gelederen en eindigde op de achtste plek. Luc Willemse, die snel was tijdens de tests, eindigde nu op P22. Mauricio van der Laan, woonachtig in Spanje, deed het voortreffelijk. De Desigual-Motorsport karter maakte indruk en was zijn CRG-teamgenoten Ed Brand en Harry Webb te snel af. Helaas heeft CRG het nodige huiswerk te doen, want met Brand op P16 en Webb op P18 is het niet een plaats waar de heren thuis horen. Intrepid was de verrassing. Met Team TKP als ondersteunend team reed Thomas Preining erg knap naar de derde plaats op het podium achter winnaar Pierce Lehane en Bret Ward. Preining met JVD Power reed ook nog eens de snelste ronde. De tweede snelste ronde kwam overigens op naam van Berkay Besler, ook op Intrepid, maar met Bouvin Power. Voor Michael Cool, Max Timmermans en Tom Meijer verliep de finale minder na de nodige tegenslag.

Rotax Max Junior

Bij de Rotax Max Junioren zaten Leonard Hoogenboom en Dikkie van der Wal er uitstekend bij. Beide rijders wonnen één van de series. Hoogeboom reed ijzersterk, want hij had niet bepaald de snelste krachtbron, toch streed hij mee om de zege. Helaas was P4 geen beloning achter winnaar Tom Gamble, Jack McCarthy en Tom Canning. Ook Dikkie van der Wal had meer verdiend. Zijn motor liet hem in de prefinale door onbekende oorzaak in de steek, waardoor hij veel posities prijs moest geven. De krachtbron liep niet zoals die eerder deed in de series. De prefinale werd een teleurstelling, maar in de finale kon de Intrepid-rijder met ronden net zo snel als de kopgroep, zich opwerken naar P12. Helaas konden Mika Morien en Kenzo Aerts zich ondanks hun inzet niet plaatsen voor de finales, wel gingen zij met veel ervaring op zak naar huis.

Ferenc Kancsar won op zijn Birel-Art overtuigend de DD2-klasse voor Paolo de Conto en Oriol Dalmau. Xen de Ruwe reed een mooie inhaalrace vanuit de achterste regionen. Een zwaar bevochte tiende plaats werd zijn deel. Christophe Adams werd vierde in de DD2 Masters achter winnaar Marc Bertheaux, Cristiano Morgado en Geza Fodor. Voor Lorenzo van Riet was het een week om te vergeten. Kortom geen Nederlanders en Belgen op het podium, maar kansen zullen er dit jaar zeker gaan komen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS