Karting • Rotax Euro

Missie geslaagd voor Luca Leistra, alsnog WK-ticket voor Rotax Max Grand Finals in Portugal!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 oktober 2017 20:36 • Print artikel

GENK - En zo was het hem dus toch nog gelukt. Tijdens de extra ingelaste Golden Trophy van het BNL-kampioenschap in Genk won Luca Leistra zondag na een ijzersterke krachtsinspanning de finale bij de Rotax Max junioren en daarmee beloonde hij zichzelf met een ticket voor de Rotax Max Grand Finals. Het twaalfjarige karttalent uit Brasschaat doet komende maand dus mee aan het officieuze WK voor Rotax Max-rijders in Portugal!

Luca Leistra naar Rotax Max Challenge Grand Finals in Portugal

“Een ticket voor de Grand Finals. Het is voor het eerst dat ik daar naar toe mag”, zei een dolgelukkige Luca na afloop van de races bij Karting Genk. “Ik mag nu uitkomen voor Team België en dat vind ik een hele eer. Ik ga nu natuurlijk proberen zo goed mogelijk te rijden in Portugal.”

De Rotax Max Grand Finals is het jaarlijkse officieuze wereldkampioenschap karten voor rijders die met een motor van de Oostenrijkse producent Rotax racen. Het evenement wordt elk jaar gehouden op een andere plek in de wereld en dit jaar strijkt het circus neer in het Portugese Portimao.

Met ruim driehonderdvijftig deelnemers uit de hele wereld is het WK elk jaar opnieuw van een hoog niveau. Dat maakte het ook voor Luca zo spannend om dit jaar te mogen meedoen. “Zeker ook omdat ik dat ticket eigenlijk niet meer verwacht had. Zo mooi dat ik nu dus toch mee kan doen."

Hij heeft het ticket bovendien volop verdiend. De kersverse Belgisch kampioen bij de junioren in het BMC-kampioenschap is dit jaar bezig aan een ijzersterk seizoen. Dat hij in zijn rookieseizoen al Belgisch kampioen wordt, zegt wat dat betreft al genoeg. Ook in de BNL was hij op dreef als vice-kampioen en in het Europees kampioenschap, eindigde hij als derde. Daardoor liep hij ook net het WK-ticket mis, aangezien de nummers één en twee die kregen. Maar Leistra gaf niet op en sloeg toe toen hij het moest doen tijdens zijn laatste kans.

Luca Leistra

“Het ging heel goed”, blikte een trotse Luca terug. “Het was de race van mijn leven. Iedereen wilde natuurlijk het ticket hebben, dus het was erg moeilijk. Er waren 43 rijders, maar ik wilde dat ticket zo graag. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen.”

Het hele weekeinde liet Luca overtuigend zijn intenties blijken. Zaterdag klasseerde hij zich na de twee heats als zesde voor de finale. Een dag later in die finale wist hij dat het ‘now or never was’. Na de start lag Luca, die was begonnen vanaf de zevende plek, al snel vierde. Hij liet zich niet overbluffen, toonde zijn snelheid en werkte zich in een ommezien naar voren. Uiteindelijk kwam hij als eerste over de finish en was zijn missie geslaagd, een ticket!

Nu kan hij zich dus focussen op zijn aanstaande vuurdoop op het meest prestigieuze Rotax-evenement van het jaar. Vanzelfsprekend keek Luca er reikhalzend naar uit. Wat hij kon verwachten, wist hij niet precies, maar als sportman wil hij uiteraard zo ver mogelijk zien te komen. “Ik wil proberen de top vijf te halen”, zei de sympathieke rijder. “Ik kan er zo goed mogelijk tegenaan daar. Ik kan niet wachten!”
 
Luca Leistra bedankt zijn teambaas Birger (Bouvin Power), mechanieker Christof Raymakers en zijn vader en natuurlijk alle sponsoren.

Luca Leistra wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Vertigo, Credifact, FMA, Tumio, Bouvin Power, PL8 Design en Rent a Lounge.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS