Karting • Rotax Euro

Grand Finals: Rode Duivels met drie man in de top tien bij senioren, podium Dennis Kroes in DD2 Masters

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2016 13:56 • Print artikel

SARNO - Dennis Kroes is heel knap derde geworden tijdens de finale van de DD2 Masters-klasse tijdens de Rotax Max Grand Finals in Italië. De karter uit Amsterdam, die al eens wereldkampioen werd, denderde op het circuit van Sarno naar zijn podiumplaats achter de Australische winnaar Lee Mitchener en nummer twee Antti Ollikainen uit Finland. Bij de Belgen werd Christophe Adams vijftiende, Ian Gepts werd achttiende.

Team België Rotax Max Grand Finals Sarno

Bij de senioren waren de Rode Duivels nog succesvoller. Wat heet. Maar liefst drie rijders eindigden in de top tien van de finale. Felix Warge werd heel knap vierde achter de Russische winnaar Denis Mavlanov in een spannende wedstrijd. Ook Glenn van Parijs reed een sterke race. De Hasseltenaar werd zevende en onderstreepte daarmee zijn sterke rijden dat hij de hele week al had tentoongespreid. Noah Roovers werd knap negende. Een prachtig resultaat voor de Belgische equipe die met recht trots mag zijn.

Bij de Nederlanders hield Kay van Berlo de nationale eer hoog. De vijftienjarige rijder uit Veghel werd 27ste. Bij de junioren werd de Belg Xavier Handsaeme 20ste achter de Engelse winnaar Mark Kimber.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS