Karting • Rotax Euro

Fazio Franssen naar podium tijdens Rotax Euro Challenge Genk

Uitgegeven door Casper Bekking • 15 april 2012 01:52

Fazio Franssen heeft een sterke week bekroond met een podium tijdens de Rotax Euro Challenge in Genk. De talentvolle Limburger toonde het gehele weekend zijn snelheid en werkte zich met mooie inhaalacties op naar voren. Dat resulteerde uiteindelijk in de derde positie in de eerste grote finale van het jaar. De rijder uitkoemend voor Formula K Europe was erg blij met zijn beloning. Het vele harde werken en doorzetten was dik beloond met een podium op het internationaal platform.

Podium Fazio Franssen

“Vanaf de eerste training ging ik hard en naarmate we een aantal veranderingen doorvoerden ging het steeds beter. Op vrijdag vond de kwalificatie plaats maar dat verliep erg moeizaam omdat de baan zeer slecht was. Dat was niet in mijn voordeel waardoor ik de achtste tijd in mijn groep realiseerde. In de tweede groep waren de tijden veel sneller waardoor ik de drie heats vanaf P13 moest beginnen.”

“Op zaterdag stond de eerste heat op het programma. De start verliep erg rommelig maar ik kwam er goed doorheen en na de nodige inhaalacties eindigde ik als vierde. Ook de tweede manche verliep naar wens met ditmaal de vijfde positie aan de finish. Datzelfde resultaat behaalde ik in de laatste heat waardoor ik als vierde aan de prefinale mocht beginnen. Ik begon met een goed en sterk gevoel aan de prefinale omdat ik wist dat de snelheid erin zat.

Fazio Franssen beloond voor doorzetten met podium

Bij de start ging het er opnieuw erg grof aan toe waardoor ik wat posities verloor. Ik begon met een inhaalslag en dat verliep naar wens. In de slotfase lag ik derde: een plek die ik vast wilde houden voor een goede startpositie in de finale. Helaas werd ik in de voorlaatste bocht vol van de baan gezet. Door de klap was mijn achterbumper volledig afgebroken en eindigde ik als achtste. Na afloop werd de rijder die me van de baan had gezet gediskwalificeerd en uitgesloten voor deelname aan de finale.”

“Bij de start van de finale vond opnieuw het nodige duw- en trekwerk plaats maar ditmaal kwam ik er goed doorheen. Na de nodige inhaalacties reed ik derde maar de twee leiders waren te ver weg om een aanval in te zetten. Ik eindigde dan ook als derde maar ik ben zeer blij met dit eindresultaat. Ik wil dan ook het gehele team van Formula K Europe evenals mijn sponsors bedanken voor de steun.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS