Karting • Rotax Euro

Brand Racing internationaal met Lorenzo van Riet en Leonard Hoogenboom

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 februari 2015 12:12

Brand Racing komt dit seizoen met drie talenten uit in diverse klassen van de Rotax Max. In de MiniMax racet Kas Haverkort voor de equipe, in de Rotax Max Junioren verdedigt Leonard Hoogenboom de kleuren en in de DD2 Lorenzo van Riet. Hoogenboom en Van Riet hebben ook een internationaal programma, met deelname aan de Rotax Max Wintercup in Campillos en de Rotax Max Euro Challenge.

Brand Racing met Leonard Hoogenboom en Lorenzo van Riet

Leonard Hoogenboom, woonachtig in Numansdorp kijkt uit naar dit seizoen. “We gaan er weer vol tegenaan dit jaar. We rijden op een OTK/TonyKart en doen mee aan de BNL en aan het EK. Ik heb overal al eens gereden, behalve in Wackersdorf. De banen vind ik allemaal leuk. Onze eerste wedstrijd is dit weekend in Campillos. Vorig jaar was ik hier ook snel, maar toen had ik wat tegenslag. Ik hoop nu goed te presteren en ik vind het een uitdagende baan met het lange rechte stuk en een paar mooie bochten en veel hoogteverschillen.

Deze zaterdag wordt Leonard 15 jaar. Hij racet al vanaf zijn zesde jaar. “Ik heb eerst in de Mini’s 60 geracet en toen via de Minimax naar de Rotax Max Junioren. Verder ski ik tweemaal in de week en ik train af en toe in de schakelkart”, aldus Leonard Hoogenboom, die duidelijk voor het motto: ‘the need for speed’ gaat.

Ook Lorenzo van Riet staat aan de start in Campillos. Het betekent de aftrap van zijn raceseizoen. “We zijn er nog niet 100% zeker uit, maar ik rijdt sowieso alle DD2-races van het EK, de BNL en de Chrono. We overwegen eventueel ook 125cc schakelkart te rijden bij het NK van Chrono Karting. Twee klassen dus misschien..”

Nu ligt de focus echter op de Rotax Max Wintercup in Campillos. “Het is altijd een mooie warming-up voor het seizoen”, zei Lorenzo van Riet, die de steun krijgt van Danny Brand en zijn vader Pim van Riet. Zelfs zijn opa Jan van Riet is in Campillos om de verrichtingen van zijn kleinzoon te volgen. “Het is mijn derde keer in Campillos. Ik heb hier één keer met de Junioren geracet en vorig jaar in de DD2. Op zich ging dat toen goed, want ik trainde vorig jaar naar de vijfde tijd en de snelheid zat er ook goed in. Ik vind een hele mooie technische baan.”

Ook in aanloop naar de race loopt het goed ondanks wat mechanische tegenslag gisteren. “Op woensdag was ik één van de snelste, maar gisteren hadden we wat probleempjes. We zien wel, het is een sterk veld, zo rijdt ook Paolo de Conto hier dit weekend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS