Autosport NL • Renault Clio Cup

Wilbert van den Burg sluit seizoen af met hoogtepunt: "Beste wedstrijd"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 18 oktober 2011 16:13 • Print artikel

ZANDVOORT – Hij moest tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort twee keer van ver komen. De eerste poging om in de toptien te eindigen mislukte, de tweede keer zat hij en zijn team op het puntje van de stoel. “Dit was mijn beste wedstrijd van het jaar”, vindt de 37-jarige Wilbert van den Burg. De ondernemer uit Amersfoort startte tijdens de afsluitende race van de Dutch Renault Clio Cup achteraan, won vervolgens tien plaatsen in de eerste ronde en stootte door naar de toptien.

Wilbert van den Burg sluit seizoen af met hoogtepunt

In de kwalificatie reed hij een zeer snelle rondetijd, maar omdat de baancondities beter waren dan anders, vond Wilbert zich terug op de twintigste plaats in de uitslag. “Daar stond ik ook wel een beetje van te kijken”, zegt hij. Gedreven als hij was, wilde hij graag nog wat punten scoren. De start van de eerste race ging voortreffelijk, tot het in de Hugenholtzbocht mis ging. “Ik zag een groot gat en ik stuurde langzaam in, maar opeens werd ik aangetikt en stond ik achterstevoren”, beschrijft Van den Burg. Niels Kool schampte vervolgens de zwart-witte Clio. “Ontzettend zonde, de start en de eerste paar bochten verliepen uitstekend en ik had al acht plekken gewonnen.” De monteurs van het team namen snel de schade op en trokken de conclusie dat het gelukkig meeviel. Na het vervangen van een paar onderdelen, voornamelijk aan het bodywork, was de auto raceklaar voor de afsluitende wedstrijd van het seizoen.

Beste wedstrijd
Door de vroege uitvalbeurt moest Van den Burg in deze race helemaal achteraan vertrekken. Opnieuw schoot Wilbert briljant uit het startblok en won hij in de eerste ronde maar liefst tien plekken. Vanaf de veertiende positie reed hij naar een groepje rijders die vochten voor een plaats in de toptien. “We zaten met vijf gelijkwaardige coureurs bij elkaar. Eerst hing ik erachter en bekeek ik op m’n gemak waar ik voordeel kon pakken. Sowieso was dat verstandig, want als de vier voor me tegelijk door de bocht wilden, dan prik ik m’n auto er niet tussen”, legt Van den Burg uit. Uiteindelijk belandde hij midden in het gevecht, waarbij onderling tikjes werden uitgedeeld. “Het was in iedere bocht goed uitkijken wie er iets ging proberen en wat er zou gebeuren. Dit was echt een heerlijk gevecht in mijn beste wedstrijd van het jaar.”

“Het geeft een enorm goed gevoel om op deze manier het seizoen af te sluiten, vooral voor onze jongens van het team”, vindt Van den Burg. Wat betreft het klassement had hij op meer gehoopt, maar er zijn genoeg positieve punten. “Zo was het raceweekend op Silverstone een mooie ervaring en het aantal schadegevallen viel mee.”

Winterraces
Hoewel het seizoen voorbij is, gaat het racen tijdens de winter gewoon door. Wilbert is met zijn bedrijf Visual Art & Design een van de naamgevers van het Winter Endurance Kampioenschap. Deze serie bestaat uit vier races van minimaal vier uur die begint in november en eindigt in maart. “De eerste wedstrijd slaan we als deelnemer over, maar met de Nieuwjaarsrace begin januari rijden we met de Clio. En volgend jaar gaan we als team twee van deze auto’s inzetten, dus er is voorlopig genoeg werk te verzetten”, besluit Van den Burg, die op zoek gaat naar creatieve ondernemers die als titelsponsor van het team willen optreden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS