Autosport NL • Renault Clio Cup

Dunlop bandenleverancier voor Renault

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2012 12:27 • Print artikel

Dunlop is door Renault Sport Technologies uitgekozen als de officiële bandenleverancier voor zeven nationale Clio Cup-kampioenschappen in Europa. Dunlop's Sport Maxx racebanden zullen worden gemonteerd op de speciaal geprepareerde 208 pk (155 kW) sterke Clio Cup toerwagens die zorgen voor 'close racing' van het hoogste niveau en voor de meest spannende races in Europa. Toprijders en ontluikende jonge talenten strijden met elkaar om duizenden toeschouwers en tv-kijkers te vermaken.

Vanaf dit seizoen zal Dunlop fungeren als bandenleverancier voor de nationale kampioenschappen in Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk en Zweden, naast het Bohemia Championship in Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en de Tsjechische Republiek.

De duurzaamheid, handling en prestaties van de 205/620R17 Dunlop Sport Maxx raceband hebben zich al ruimschoots bewezen in de Nederlandse Renault Clio Cup.

Dunlop zal tijdens iedere ronde van de nationale Clio Cup-kampioenschappen de dienstverlening verzorgen op het gebied van bandenmontage en -levering, naast algemene ondersteuning.

Jean-Felix Bazelin, General Manager, Dunlop Motorsport, verklaarde: "Dunlop kan terugkijken op een lange samenwerking met Renault met inbegrip van autosportwagens én straatversies. Dunlop Sport Maxx-banden zijn voorgeschreven voor het Megane Renault Sport 250-model, dat diverse awards in de wacht mocht slepen. Dunlop is trots dat het merk verkozen is tot partner van de Clio Cup, die zich ontwikkeld heeft tot één van de meest populaire raceklassen in Europa, voor zowel fans als deelnemers."

Jean-Pascal Dauce, Motorsport Director van Renault Sport Technologies, verklaarde: "Dunlop staat bekend als één van de meest succesvolle bandenproducenten in de wereld van sportscars en GT's. We zijn blij om de partner te zijn van een bandenfabrikant die kan bogen op zoveel successen en een grote ervaring heeft met merkencups."

Dunlop is eveneens officiële bandenleverancier voor prestigieuze autosportevenementen als de International GT Open, het Brits Toerwagenkampioenschap, de Dutch Supercar Challenge en de 24 uur van Dubai, Barcelona en Silverstone. De winnaars van de American Le Mans Series LMP1- en GT-klassen en kampioenen van de International Le Mans Challenge LMP2 2011 lieten ook hun keuze vallen op Dunlop.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS