Rally

Toyota Yaris WRC domineert Power Stage van World Rally Championship in Rally van Polen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 juli 2017 14:36 • Print artikel

Toyota GAZOO Racing heeft de Rally van Polen uit het World Rally Championship (WRC) succesvol afgesloten door de Power Stage te winnen. Toyota coureur Jari-Matti Latvala won met 4,9 seconden voorsprong. Het was zijn 4de etappewinst van de rally, waarmee de Fin opklom naar de 3de plaats in het rijdersklassement. Toyota GAZOO Racing staat als team na 8 rally’s momenteel ook 3de.

Toyota_GAZOO_Racing

Vol overtuiging
De Rally van Polen begon donderdagavond 29 juni 2017 en eindigde op zondag 2 juli 2017. Jari-Matti Latvala vocht zaterdagochtend nog om de koppositie in de rally, maar moest in de middag helaas afhaken vanwege een technisch mankement aan de Yaris WRC. Hij was erop gebrand de verloren tijd een dag later goed te maken. Dat is gelukt. Hij won vol overtuiging de Paprotki Power Stage, de nieuwe finale-etappe van de Rally van Polen, die bekendstaat om de hoge snelheden die de rallyauto’s bereiken. De Yaris WRC met coureur Juho Hänninen sloot de Rally van Polen af met een 10de plaats.

Toyota_GAZOO_Racing

Hoge snelheden
Tommi Mäkinen, 4-voudig wereldkampioen rallyrijden en teamleider bij het rallyteam van Toyota GAZOO Racing: “We hebben onze doelstellingen voor de laatste dag van de rally gehaald: winst voor Jari-Matti Latvala tijdens de Power Stage en een top 10-notering voor Juho Hänninen. Jari-Matti kwam na de teleurstellende zaterdag heel sterk terug op zondag; net als aan het begin van de rally noteerde hij zeer hoge snelheden. We hadden gehoopt nog hoger te eindigen, maar in ieder geval is de snelheid goed genoeg voor de volgende rally, die van Finland.”

Toyota_GAZOO_Racing

Finse grand prix
De Rally van Finland vindt plaats van 27 tot en met 30 juli 2017. De rally staat vanwege de hoge snelheden ook wel bekend als de Finse grand prix; 9 van de 10 snelste rally’s ooit zijn hier verreden.

Toyota_GAZOO_Racing


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS