Rally

Romain Dumas wint op sneeuw en ijs in Rally Monte Carlo

Uitgegeven door Peter Vader • 24 januari 2017 14:30 • Print artikel

Stuttgart - Romain Dumas is niet alleen in zijn element op het asfalt, maar ook op sneeuw en ijs. Na het winnen van de 24 Uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship met de Porsche 919 Hybrid, heeft de Porsche fabrieksrijder een nieuw succes toegevoegd aan zijn reeks van overwinningen. Aan het stuur van zijn privé-Porsche 911 GT3 RS, zag hij kans om samen met zijn bijrijder Gilles de Turckheim, de RGT klasse te winnen in de laatste editie van de Rally van Monte Carlo. Hij ondervond daarbij sterke tegenstand van de fabrieksteams tijdens de seizoen opener van het World Rally Championship.

RMC Dumas publiek

"Dat was allemaal op het scherp van de snede. Dertien van de veertien klassementsproeven werden gereden op sneeuw en ijs. Je moest ontzettend oppassen om niet naast de weg te eindigen" zei de 39-jarige Fransman na zijn tweede deelname aan de ’Koningin van de rally’s’. Dumas vervolgt: "Maar we hadden op onze tocht naar de finish geen enkel probleem met onze 911 GT3 RS. Ondanks alle moeilijkheden was het erg leuk en was dit zeker niet mijn laatste Monte."

RMC Dumas actie

Romain Dumas behaalde vele overwinningen en titels sinds 2004 en is één van de beste allrounders in de internationale autosport. In 2015 en 2016 pakte hij de eindoverwinning in de Pikes Peak International Hill Climb, de spectaculaire sprint naar de 4301-meter hoge bergtop in de Rocky Mountains. Bij zijn debuut in 2013 won hij zijn klasse en werd hij uitgeroepen tot ‘Rookie of the Year’ met zijn privé-Porsche 911 GT3 R. Kort voor de Monte Carlo Rally nam hij voor de derde keer deel aan de wereldberoemde Dakar Rally en realiseerde hij zijn beste resultaat tot nu toe met een indrukwekkende achtste plaats overall.

Portret Dumas

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS