Rally

De exemplaren Toyota GAZOO Racing Yaris WRC behalen top-10 positie in pittige Rally van Portugal

Uitgegeven door Johan Vis • 23 mei 2017 13:04 • Print artikel

Toyota GAZOO Racing verscheen tijdens de Rally van Portugal voor het eerst dit WRC-seizoen (World Rally Championship) met drie exemplaren van de Yaris WRC aan de start. En met resultaat, want alle auto’s behaalden een top 10 positie. Het rallyteam pakt daarmee belangrijke punten. Juho Hänninen met Yaris WRC-nummer 11 finishte als 7de. Toyota GAZOO Racing verstevigt zijn 3de positie in het algemeen klassement. Toyota coureur Jari-Matti Latvala staat op een knappe 3de in het rijdersklassement.

Toyota

Snelste tijdens stage drie
“Fysiek was dit de zwaarste rally ooit in mijn rallycarrière”, zegt Jari-Matti Latvala die met zijn Toyota Yaris WRC nummer 10 op de derde van de in totaal negentien uitdagende stages de snelste tijd reed. “Ik voelde me vrijdag niet heel goed en bracht de nacht door in het ziekenhuis om te rehydreren. Op zaterdag voelde ik me veel beter en wisten we punten te pakken, waar ik erg blij mee ben.”

Moeilijke rally
Tommi Mäkinen, WRC-veteraan en teamleider bij Toyota GAZOO Racing: “Dit was opnieuw een zeer moeilijke rally waarvan we veel hebben geleerd. Ik ben erg trots hoe alles is verlopen. Esapekka deed fantastisch werk door tijdens zijn debuut direct drie rijderspunten te pakken.”

Volgende uitdaging
De Rally van Portugal was de 6de ronde uit het World Rally Championship 2017. De volgende uitdaging in het WRC-kampioenschap is de Rally Italia Sardegna die plaatsvindt van 8 tot 11 juni. De rally is op zachte en zanderige gravel, waardoor het uiterste wordt gevraagd van de auto’s en de coureurs. Temperaturen zijn naar verwachting hoog: een extra uitdaging. Toyota GAZOO Racing verschijnt ook in deze rally met drie exemplaren van de Toyota Yaris WRC aan de start met Latvala, Hänninen en Lappi als coureurs.

2017 FIA World Rally Championship voor coureurs na zes ronden:
1 Sebastien Ogier – 128 punten
2 Thierry Neuville - 106 punten
3 Jari-Matti Latvala - 88 punten
4 Ott Tanak - 83 punten
5 Dani Sordo - 66 punten
6 Elfyn Evans - 53 punten
7 Craig Breen - 43 punten
8 Hayden Paddon - 33 punten
9 Kris Meeke - 27 punten
10 Juho Hänninen - 21 punten

2017 FIA World Rally Championship voor fabrikanten na zes ronden:
1 M-Sport World Rally Team - 199 punten
2 Hyundai Motorsport - 173 punten
3 TOYOTA GAZOO Racing WRT - 113 punten
4 Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team – 85 punten

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS