Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Schmidt en Eng verdelen de buit op de Hockenheimring, enerverende races Van Lagen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 oktober 2015 08:10 • Print artikel

De Porsche Carrera Cup Deutschland reed op de Hockenheimring haar seizoensfinale. Hoewel de kampioen, Philipp Eng, al bekend was, was er nog de strijd voor plaats twee en het kampioenschap voor het B-klassement. Wolf Nathan maakte nog een theoretische kans op het kampioenschap in de B-klasse. Voor de gelegenheid stond ook Jaap van Lagen aan de start.


De Zwitser Jeffrey Schmidt startte de eerste race vanaf pole position. De 21-jarige coureur had een perfecte start en had na één ronde al een voorsprong van meer dan vier seconden op de rest van het veld. Bij destart ging het mis voor Michael Ammermüller, Nicki Thiim, Philipp Eng en Connor de Phillippi. Het viertal streed voor de tweede positie. Ammermüller was het grootste slachtoffer, de Duitser viel terug naar plaats zeventien. Van Lagen profiteerde van het ongeval en won vier plaatsen. Christopher Zöchling en Christian Engelhart hadden de tweede en derde plaatsen overgenomen. Zöchling was rondenlang sneller dan raceleider Schmidt. Bij het vallen van de vlag was de voorsprong van Schmidt nog maar 0,6 seconden. Voor Van Lagen was het een enerverende race. "Na een goede start won ik een aantal plaatsen nadat er enkele coureurs van de baan raakten," sprak Van Lagen. "Ik lag lang op plaats vijf, tot Riberas me raakte, hierdoor verloor ik weer veel plaatsen." De snelle Nederlander was uiteindelijk tevreden met zijn tiende plaats.


Voor de tweede race startte Schmidt wederom vanaf pole position. Bij de start was er een aanrijding tussen Rolf Ineichen, Robert Renauer en Jaap van Lagen. Ineichen en Renauer vielen uit, Van Lagen viel terug naar plaats zeventien maar vervolgde zijn race. Philipp Eng zette Schmidt onder druk en de Oostenrijker passeerde de Zwitser in de Spitzkehre. Na zijn aanrijding was Van Lagen snel op weg naar voren en binnen enkele ronden was de Nederlander voorbij Elia Erhart en gastrijder Lars Bertil Rantzow. Het duurde zelfs niet lang voordat de Nederlander naar de twaalfde plaats was gereden. Het gat naar Alex Toril was meer dan twee seconden, de race was te kort om dit te overbruggen en Toril te passeren. In de strijd voor plek twee in het kampioenschap was het nog spannend. Engelhart en Sven Müller maakten beiden nog kans op die positie, echter na een spin van Müller was deze strijd in het voordeel van Engelhart beslist.

Eng sloot seizoen af met een gouden rand, Jeffrey Schmidt en Michael Ammermüller werden tweede en derde. Wolf Nathan eindigde de eerste race op plaats 22, race twee behaalde de ondernemer de negentiende plaats. Helaas voor Nathan finishte hij telkens niet als eerste B-klasse coureur. Die titel werd gewonnen door Ralf Bohn.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS