Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Pole positions voor Ammermüller en Eng in Porsche Supercup, Nederlanders buiten top 10

Uitgegeven door Dirk Kempen • 22 augustus 2015 15:16 • Print artikel

Michael Ammermüller liet zijn klasse zien op het circuit van Spa-Francorchamps. In het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van België kwalificeerden 33 Porsche's 911 GT3 991 voor de twee races. Ammermüller reed de snelste tijd en veroverde de pole position voor de eerste race. Philipp Eng veroverde de pole position voor race twee.


Onder de 33 deelnemers reden drie Nederlanders mee. De ervaren Jaap van Lagen was de snelste Nederlander. De coureur van Land Motorsport start de eerste race vanaf plaats veertien. De tweede race start de coureur uit Ede vanaf plaats twaalf. Charlie Frijns, de 24-jarige neef van Robin Frijns, rijdt sinds 2009 in diverse Porsche's. Dit weekeinde rijdt de Nederlander voor het eerst in de Porsche Supercup. Race één start de Limburger vanaf plaats 21, race twee start hij vanaf plaats achttien. Wolf Nathan kwalificeerde zich tweemaal op plaats 33.

Naast de reguliere coureurs uit de Porsche Supercup en deelnemers uit de Porsche Carrera Cup Deutschland rijdt ook een erg bekende naam, Patrick Dempsey. De acteur, bekend van Greys Anatomy, rijdt een gastrace. Normaliter rijdt de ervaren Dempsey in een Porsche 911 in het World Endurance Championship. "Het ging erg goed, ik ging sneller dan in de vrije trainingen." Korte races zijn nieuw voor de populaire coureur. "Je moet de race anders benaderen dan een endurance race. Ik heb niet veel ervaring met korte races dus dit wordt een fantastische ervaring."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS