Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Müller houdt titelstrijd in Porsche Supercup in leven met dubbele zege op Monza

Uitgegeven door Dirk Kempen • 8 september 2015 11:40

Sven Müller hield de titelstrijd in leven op het Italiaanse circuit van Monza. De 23-jarige Porsche Junior coureur won beide races op het snelle circuit en klom naar de derde plaats in het kampioenschap. Jaap van Lagen was de enige Nederlander in het veld, hij scoorde waardevolle punten voor het kampioenschap.

Michael Ammermüller startte de eerste race vanaf pole position in het veld van maar liefst 39 Porsche's. Diverse coureurs uit de Italiaanse Porsche Carrera Cup kwamen voor de gelegenheid uit in het zwaar bevochten GT kampioenschap. Bij de start van de race nam lokale racer Matteo Cairoli de leiding in de race. Kuba Giermaziak, nummer twee uit het kampioenschap vorig jaar, crashte in de eerste ronde met onder andere Ben Barker. Doordat enkele auto's gestrand waren kwam de safety car op de baan. Cairoli hield de leiding in de race tot ronde tien. In ronde tien reed Müller de Italiaan voorbij door gebruik te maken van de slipstream. Porsche Junioren Müller en Cairoli eindigde op plaats één en twee. Michael Ammermüller haalde de derde plaats. Jaap van Lagen eindigde op plaats vijftien.

Cairoli startte race twee vanaf pole position. Cairoli verloor de leiding bij de start aan Sven Müller. De snelle Duitser won de race met vier seconden voorsprong. Achter Müller vochten Cairoli, Ammermüller en Christian Engelhart om de derde plaats. De 19-jarige Cairoli hield de ervaren Duitsers achter zich en behaalde de tweede dubbeloverwinning voor de Porsche Junioren. Jaap van Lagen werd op plaats twaalf afgevlagd.

Monza was het laatste circuit in Europa voor de Porsche Supercup. Evenals in 2014 vindt de seizoensfinale plaats op Circuit of the Americas in Austin, Texas. Philipp Eng staat aan de leiding van het klassement maar ook Engelhart, Müller en Ammermüller maken nog kans op de titel. De laatste races worden verreden op 24 en 25 oktober.