Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Zandvoort in het teken van eindspurt

Uitgegeven door Peter Vader • 7 oktober 2016 12:20 • Print artikel

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 is aan zijn eindspurt toe. Twee race weekenden resten er de snelste merkencup van de Lage Landen nog. Komend weekend gaan de Porsches van start op Circuitpark Zandvoort tijdens de Finaleraces. Roger Grouwels versus Dylan Derdaele, dat is de insteek voor de titelstrijd, al moeten de beide Limburgers nog wel rekening houden een met een behoorlijke lijst outsiders.

PGT3CCB Start previous CPZ

88 punten… zoveel eenheden zijn er nog te verdienen voor iedereen die zich kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 wil noemen. Iedereen, vanaf de vijftiende plaats in de tussenstand, maakt dus nog kans op de felbegeerde titel. Twee namen springen er uit als we het klassement van dichtbij bekijken: Roger Grouwels (Team RaceArt) en Dylan Derdaele (Belgium Racing). Beide heren zijn zeer verschillend, maar hebben allebei de troef in handen om zich eind oktober kampioen te mogen noemen.

PGT3CCB close racing Grouwels-Derdaele

Roger Grouwels leidt in de puntenstand. “Mijn 109 punten behaalde ik in ieder van de acht verreden wedstrijden, ik liet nergens een finish liggen”, doet de Limburgse ondernemer trots het verhaal van zijn seizoen. “Tegen het jonge geweld kom ik misschien net iets te kort op pure snelheid, maar inzicht en regelmaat zijn ook van groot belang. Ik kom uit de endurance racerij, maar heb dit jaar in de Porsche GT3 Cup Challenge al heel wat bijgeleerd en heb ook aan pure snelheid gewonnen.”

Roger Grouwels

Dylan Derdaele (100 punten) is meer dan de helft jonger en weet waarom hij kampioen kan worden: “Met het mes tussen de tanden vechten tot de laatste meter, dat is hoe we dat in ons team doen.”

Maar opgepast, het verschil met de achtervolgers is niet onoverbrugbaar, zeker niet met nog vier keer 22 punten te verdienen. Jorn Schmidt-Staade (JSS), Alexandre Jouannem (DVB Racing), Stefan Rehkhof, Jurgen Van Hover (Speedlover), John De Wilde (Speedlover), Pierre Piron (Mediacom), Menno Van de Grijspaarde (GP Elite), Koen Wauters (DVB Racing), Hans Fabri (Team RaceArt) en Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport)zitten allemaal op amper enkele punten van elkaar en maken onderling uit wie er vooraan gaat eindigen. Sommige onder hen volharden in hun regelmaat, anderen zullen trachten om hun seizoen nog meer glans te geven met een regelrechte topprestatie.

Grouwels Zolder

En alsof dat nog niet voldoende is, zien we in Zandvoort ook de jonge Belg John Wartique (Speedlover), uit de internationale Porsche Supercup en vier extra wagens voor GO Motorsports by DVB RACING. We kunnen vuurwerk verwachten op het Zandvoortse duinencircuit met een startveld van zo’n twintig Porsches 911 GT3 Cup. Een genot voor iedere rechtgeaarde liefhebber van echte autosport!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS