Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Peter Hoevenaars treed in de voetsporen Xavier Maassen en Jeffrey van Hooydonk

Uitgegeven door Dirk Kempen • 13 oktober 2015 09:11 • Print artikel

Peter Hoevenaars presteerde erg sterk op Circuit Park Zandvoort. De Veldhovenaar scoorde een dubbeloverwinning en verzegelde de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Nadat hij de ochtendrace won, won Hoevenaars ook de race op zondagmiddag.


Hoevenaars had een goede start en pakte direct voorsprong op het duo Dylan Derdaele en Max van Splunteren. Derdaele was Van Splunteren gepasseerd bij de start van de race. Yves NoŽl stond kort in het grind in de eerste ronde. Van Splunteren zette Derdaele ronden lang onder druk. Het was niet genoeg om de tweede plaats te veroveren. Tegen het einde van de race viel Van Splunteren zelfs terug naar plaats vijf. Door het gehele veld waren er gevechten. Jurgen van Hover verrichte een bijzonder fraaie inhaalactie. Aan de buitenkant van de Tarzanbocht en de Gerlachbocht passeerde de Belg zijn landgenoot Yannick Hoogaars. Lang kon Van Hover niet genieten van zijn actie. Van Hover viel uit.

Peter Hoevenaars is na Xavier Maasssen en Jeffrey van Hooydonk de derde kampioen in e Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Yannick Hoogaars won het Am klassement.


1. Peter Hoevenaars (NED) Belgium Racing 17 ronden
2. Dylan Derdaele (BEL) Belgium Racing +1.439
3. Yannick Hoogaars (BEL) Belgium Racing +2.954
4. Yves NoŽl (BEL) Cars Tuning Lease Motorsport +28.732
5. Max van Splunteren (NED) GT3.nl by Land Motorsport +45.427
6. Hans Fabri (NED) Team RaceArt +49.276
7. Nicolas Vandierendonck (BEL) Thems Racing by DVB +1:52.292
8. Jurgen van Hover (BEL) Speedlover +6 ronden

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS