Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Dylan Derdaele en Glenn van Parijs met Belgium Racing goed begonnen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2017 19:57

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is twee raceweekends of vier races oud en bij Belgium Racing kijkt men toch enigszins met gemengde gevoelens terug op de start van het seizoen. Enerzijds sloot regerend kampioen Dylan Derdaele het openingsweekend in Spa-Francorchamps af in leidende positie, maar werd in Zandvoort eraf getikt en verloor belangrijke punten. Ook zijn vaste teammaat, de 21-jarige Glenn Van Parijs, opende als rookie knap het seizoen, maar had mits iets meer geluk hoger kunnen staan in de tussenstand.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017

Het seizoen werd samen met de Franse Carrera Cup in Spa op gang geschoten en meteen liet Dylan Derdaele in zijn kaarten kijken. De viervoudige winnaar van de 24 Hours of Zolder won de beide races, zette éénmaal de snelste kwalificatie van de Benelux-rijders op de tabellen en éénmaal de snelste wedstrijdronde. Met een score van 42 punten op een maximum van 44 mocht de vaandeldrager van Belgium Racing dus als eerste leider richting Zandvoort voor het tweede raceweekend van het seizoen.

Met een vierde chrono in de eerste kwalificatie en op 33/100 sec. van de pole werd de eerste race geen succes voor de Limburger. Hij werd aangetikt door een spinnende wagen en moest met een lekke band richting pitlane. Hij werd uiteindelijk nog zevende na een mooie inhaalrace. Tijdens de tweede race van het weekend kon Dylan opnieuw zijn duivels ontbinden na het puntenverlies van race 1. Vanaf de derde startpositie rukte hij op naar de tweede plaats en finishte op 39/100 sec. van winnaar Maassen die ook de eerste race achter zijn naam schreef. De aanrijding heeft zo zijn gevolgen inzake de tussenstand waarin Dylan zijn leidersplaats moest inleveren en op een voorlopige tweede plaats staat.

Glenn van Parijs

Glenn Van Parijs heeft als rookie niet voor de gemakkelijkste weg gekozen om te debuteren in de autosport. In de snelste merkencup van de Benelux werd de student handelswetenschappen na een succesvolle loopbaan in de karts letterlijk voor de leeuwen gegooid. In de Klasse B staat de Hasselaar op een voorlopige derde plaats na een zege, twee tweede plaatsen en een uitval. Belangrijker is dat hij na de eerste race in Zandvoort als derde algemeen werd afgevlagd. Dit belooft voor de toekomst.

Glenn Van Parijs: “Ondanks het feit dat ik in de B-Klasse rijd en ik uiteraard daarin het kampioenschap wil winnen, kijk ik meer naar de prestaties algemeen. Ik sta momenteel 7de in de tussenstand, maar daar zit de sortie tijdens de tweede race in Zandvoort voor iets tussen. Na de derde plaats algemeen tijdens de eerste race met een beetje geluk, was ik goed bezig tijdens de tweede race na een start vanop de derde startrij. We hadden met twee piloten van Belgium Racing op het podium kunnen staan. Maar het lot heeft er anders over beslist. Ik kijk reeds uit naar de race in Le Mans. Gewoon omdat dit voor iedereen een nieuwe uitdaging is inzake circuitkennis en ook voor de teams inzake de afstelling van de wagen. En net daarom koos ik voor Belgium Racing omdat hun ervaring het verschil kan maken”.