Ovalracing Venray

Zuidema wint, kampioenschapsstrijd gaat tot in de laatste ronde in LMV8 SuperCup!

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 oktober 2015 16:36 • Print artikel

De tweede LMV8 SuperCup race tijdens de Finaleraces op Raceway Venray werd een prooi voor Onno Zuidema. Omdat Barry Maessen en Frank Wouters erg dicht bij elkaar finishten wordt het kampioenschap pas beslist in de laatste race van het seizoen.

Frans coureur Arthur Lehouk startte de race vanaf pole position. In de eerste bochten werd de coureur die normaal op Warneton rijdt bedreigt door Maik Barten. Barten had last van technische problemen en viel in de tweede ronde uit. Lehouk demonstreerde dat het erg lastig was om in te halen op de halve mijls oval. Samen met Stephan Driessen voerden zij het veld aan. Achter het duo reed een grote groep krachtige stockcars zij aan zij over de baan. Wouters en Maessen zaten hierdoor opgesloten in het middenveld.

Vooraan werkte Onno Zuidema zich naar voren. Nadat hij eerst voorbij Heckhausen was gegaan ging de Nederlander voorbij Lehouk voor de leiding in de race. Doordat de onderlinge verschillen groter werden kwamen Wouters en Maessen naar voren. Binnen enkele ronden reed Wouters op de tweede plaats. Zuidema had in korte tijd een voorsprong van meer dan drie seconden op de nummer twee. Deze voorsprong werd te niet gedaan door een neutralisatie. Milou Mets en Stephan Driessen hadden elkaar geraakt.

Bij de herstart probeerde Wouters zijn teamgenoot Zuidema te passeren. Zuidema bleef de coureur uit Baarle-Nassau voor en won zijn eerste LMV8 SuperCup race. "Ik heb heerlijk gereden," sprak Zuidema na de race. "Toen ik eenmaal vooraan reed ging het makkelijker, Wouters heeft ťťn keer geprobeerd me te passeren maar die aanval sloeg ik af." Wouters werd tweede en zijn rivaal voor het kampioenschap, Barry Maessen, werd vierde. Door dit kleine verschil wordt het kampioenschap pas beslist in de laatste ronde.


Uitslag manche 2

1. Onno Zuidema
2. Frank Wouters
3. Patrick Heckhausen
4. Barry Maessen
5. Ralph Verberkt

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS