Ovalracing Venray

Zege voor Lietz in spannende Elite 2 NASCAR race op Raceway Venray + UITSLAG

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 mei 2015 18:47

Philipp Lietz had de pole position veroverd voor de Elite 2 race, de race voor coureurs uit de categorie zilver en brons. Na de crash van Anthony Kumpen had het PK Carsport team een reserveauto geprepareerd voor Maxime Dumarey, hij startte als vierde.

Bij de start merkte Dumarey direct dat de auto niet optimaal was afgesteld en hij zakte terug naar de zevende plaats. "We konden niet veel doen aan de setup," sprak de jonge Belg na de race. "Ik had veel last van onderstuur daardoor kon ik geen inhaalactie doen, ik hoopte op een fout van de ander." Vooraan liep Lietz snel uit op Salvador Tineo Arroyo. Binnen drie ronden was de voorsprong van de Oostenrijker al drie seconden. Zijn voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen Lietz onderstuur had in de tweede bocht.

Tineo Arroyo vormde een trein. In de trein passeerde Stienes Longin de Italiaan Gianmarco Arcoli voor de vierde plaats. Achterin het veld raakten Nicki Petersen en Eric van de Vyver elkaar. Er was veel blikschade en bodywork op de baan. Hierdoor kwam de safetycar in actie. Lietz had een goede herstart. Achter hem ontstond een gevecht voor de tweede plaats tussen Tineo Arroyo en Florian Renauer. Renauer verloor in het gevecht een plaats aan Thomas Ferrando.

Halverwege de race maakte Gabriela Arantes Prado een zware klap. De Braziliaanse spinde bij het uitkomen van de vierde bocht en raakte de binnenmuur met een harde klap. Hoewel de ziekenwagen op de baan kwam lukte het de Braziliaanse dame om op eigen kracht de auto te verlaten. Bij de herstart waren er nog zeventien coureurs in koers. Vooraan profiteerde Ferrando van de buitenbaan en hij passeerde Tineo Arroyo voor de tweee plaats.

Na zestig ronden kwam Philipp Lietz als eerste over de finish, voor Ferrando en Tineo Arroyo. Maxime Dumarey werd als negende afgevlagd.