Ovalracing Venray

Spectakel in Limburgse Peel, Frank Wouters neemt leiding in het LMV8 kampioenschap

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 september 2015 13:01 • Print artikel

De eerste manche van de Late Model V8 Supercup op Raceway Venray was bijzonder spannend. Ondanks dat de klasse enkele afmeldingen kende zorgden de zeventien coureurs voor spektakel. Onder de deelnemers ook een hele bekende naam, Allard Kalff. De tv-commentator en voormalig Clio Cup kampioen stond voor de tweede maal dit seizoen aan de start.


Maik Barten startte de race op pole position. De snelle coureur uit Geldrop had in de openingsfase een fraai gevecht met AustraliŽr Gerhard Newman. Newman reed pas zijn tweede weekeinde in de klasse maar zette Barten ronden lang onder druk. Newman deed in inhaalpoging maar ging in bocht drie te snel op het gas waardoor de nieuweling spinde. Achteraf zei Newman: "Het was een erg spannende race, het meest spannend was toen ik spinde en bijna de muur raakte!" Na een korte neutralisatie reden Maik Barten en Patrick Heckhausen vooraan. Achter het duo waren kampioenschaps kandidaten Frank Wouters en Barry Maessen hard op weg naar voren.

Maessen en Wouters reden al snel na de herstart in de top vijf, achter Barten, Heckhausen en Onno Zuidema. Zuidema, op de tweede plaats, had een zwaar gevecht met Frank Wouters maar Wouters ging er voorbij. De coureur uit Baarle-Nassau ging snel op weg naar Barten. Barten werd op het vuile gedeelte van de baan gedrukt en verloor veel plaatsen. Wouters won de race, voor Zuidema, Maessen, Nick Aerts en Barten. "Ik had wat geluk bij de herstart," sprak Wouters. "Er kwam een gat waar ik handig gebruik van maakte, deze overwinning zijn belangrijke punten voor het kampioenschap.


1. Frank Wouters
2. Onno Zuidema
3. Barry Maessen
4. Nick Aerts
5. Maik BartenMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS