Ovalracing Venray

Spectaculaire openingsraces LMV8 Supercup geven Barry Maessen de dagoverwinning

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 april 2015 15:32

Voor Barry Maessen is seizoen 2015 erg goed begonnen. De sympathieke Limburger was snel tijdens de vrije trainingen en zette dit door tijdens de races. Maessen won twee van de drie races en scoorde de meeste punten van de dag. De finalerace werd gewonnen door Jos Kuijpers. Voor Maik Barten werd het uiteindelijk een testdag. Het team had nog niet de kans gekregen om de nieuw opgebouwde motor optimaal af te stellen. Hierdoor waren goede finishes voor de coureur uit Geldrop niet haalbaar.


Door zijn goede resultaten in het afgelopen seizoen startte Barry Maessen de eerste race in het achterveld. Maessen werkte snel zijn weg naar voren en kwam vooraan in gevecht met Jos Kuijpers. Rondenlang gingen hij en Kuijpers zij aan zij over de baan. De 56-jarige Kuijpers toonde zijn snelheid maar ging in de fout met het verdedigen van zijn lijn. De coureur uit het Brabantse Best verdedigde zijn lijn té goed waardoor hij de doorgang voor Maessen blokkeerde. Hierdoor kreeg Kuijpers een zwart kruis wat betekende dat hij de leiding van de wedstrijd moest afstaan aan Barry Maessen. "Alles ging goed deze race, de wegligging is perfect," aldus Maessen na de wedstrijd.

Maik Barten startte de eerste race ook in de achterhoede maar was ook snel op weg naar de top tien. Barten was in een gevecht verwikkeld met voormalig Dutch Supercar Challenge coureur Nick Aerts. Barten passeerde Aerts maar merkte daarna dat de auto niet verder wilde. "Ik merkte dat de auto halverwege de bocht een probleem kreeg met de brandstof, achteraf bleek het een bougie te zijn," aldus Barten. "De wegligging was goed, daar ben ik erg blij mee," vervolgde hij.


Voor de tweede race had het team van Raceway Venray de bougies vervangen waardoor de coureur uit Geldrop de tweede race kon starten. Maessen moest door zijn overwinning weer achteraan starten. Omdat dit het begin van het seizoen was moesten de coureurs starten op nieuwe banden. Op de nieuwe banden ging Maessen als een speer door het veld. Na een lang gevecht om de leiding lukte het hem om regerend kampioen Patrick den Biggelaar te passeren. Bij Maik Barten sloeg de pechduivel toe. Doordat er nog veel vuil op de baan lag hadden diverse coureurs last van lekke banden. Bij Barten sloeg er een steen door de radiateur waardoor de race snel voorbij was.

Voor de finalerace startte Barry Maessen wederom achteraan. Dit keer moest hij op oude banden starten. "Op de oude banden was inhalen erg lastig" vertelde Maessen na de race, "Normaal bewaar ik de nieuwe banden altijd voor de finale." Maessen werd uiteindelijk zesde. Vooraan ging de strijd om de leiding in de race tussen Jos Kuijpers en Frank Wouters. Kuijpers leidde de gehele race maar stond onder constante druk van Biggelaar Motors-coureur Frank Wouters. In de laatste ronde was er een touché tussen Wouters en Kuijpers wat er voor zorgde dat Kuijpers rond ging. De organisatie koos er voor om de rode vlag te tonen. De stand vóór het ongeval werd de einduitslag. Dit betekende dat Kuijpers won. "Het ging erg goed deze race, ik kon Frank Wouters 28 ronden achter me laten, maar in de laatste ronde tikte hij me aan," aldus Kuijpers. Motorproblemen zorgden er voor dat Maik Barten de finalerace niet kon afmaken.


Na drie races gaat Barry Maessen aan de leiding van het kampioenschap. Regerend kampioen Patrick den Biggelaar staat momenteel op plaats twee gevolgd door zijn teamgenoot Frank Wouters. Maik Barten heeft door zijn uitvalbeurten nog geen punten gescoord. De LMV8 Supercup keert op pinkstermaandag, 25 mei, terug op Raceway Venray. Dit is ook het weekeinde van de NASCAR Whelen Euro Series. De Europese NASCAR klasse komt in actie op Raceway Venray op 23 en 24 mei.


Manche 1 (top vijf)
1. Barry Maessen 25 ronden
2. Patrick den Biggelaar +2.619
3. Frank Wouters +3.956
4. Patrick van Eck +11.930
5. Jeroen Renders +13.421

Manche 2 (top vijf)
1. Barry Maessen 25 ronden
2. Jos Kuijpers +0.300
3. Patrick Kessels +5.203
4. Patrick den Biggelaar +5.499
5. Frank Wouters +5.705

Finale (top vijf)
1. Jos Kuijpers 27 ronden
2. Frank Wouters +0.173
3. Patrick den Biggelaar +3.971
4. Patrick Kessels +3.791
5. Patrick van Eck +9.344

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS