Ovalracing Venray

Snelle Belg Verloo gooit alles in de strijd op Raceway Venray: "De oval is zo snel!"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 juni 2015 12:18 • Print artikel

Wim Verloo, een bekende naam op de omloop van Warneton, reed dit weekeinde op Raceway Venray. Sinds 2010 rijdt de snelle Antwerpenaar in de NASCAR late models op de Europese circuits. In 2013 en 2014 werd de Belg kampioen in de CAMSO V8, de late model klasse op de oval van Warneton. Verloo werd in 2012 vierde in de voormalige European Late Model Series.


Dit jaar rijdt Verloo op de ovals van Warneton ťn Venray. "Het racen hier in Venray verschilt niet veel met Warneton," sprak Verloo. De oval is met een lengte van 420 meter korter dan de lange baan van Raceway Venray (880 meter). "De baan in Warneton is veel technischer, Venray is veel sneller, dat zijn de grootste verschillen," vervolgde de Belg. De coureur van het Monster Energy Racing team haalde met Pinksteren al eens het podium maar had afgelopen weekeinde minder geluk. Tijdens de LMV8 Eurocup viel Verloo uit met een technisch mankement. In de eerste manche was de Antwerpenaar slachtoffer van een zwaar ongeval, hierdoor startte hij de finale niet.


Sinds 2010 rijdt Verloo in de late models. "Toen ik begon reed ik wel 18 races per jaar, ook in Engeland. Toen ben ik besmet geraakt met het late model virus, dat heb ik nooit los kunnen laten." Anno 2015 rijden de late models in Europa alleen op Warneton en op Raceway Venray. Op ovals zoals Rockingham, Ipswich en Lydden Hill worden geen late model wedstrijden meer verreden sinds de teloorgang van de Stock Car Speed Association en de ELMS.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS