Ovalracing Venray

Rallycross legende Kuypers wint laatste race van het LMV8 Supercup seizoen, Wouters kampioen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 oktober 2015 20:49 • Print artikel

De kampioen van de LMV8 SuperCup werd bepaalt in een race over 30 ronden. Maik Barten had de pole position voor de laatste race van het seizoen maar door technische problemen zette de Brabander de auto in de opwarmronde langs de kant. Milou Mets startte hiermee van de eerste plaats.

Enkele ronden na de start van de race raakte Colin White hard de muur. De Brit, die dit jaar het amateur kampioenschap won in de Britse Ginetta GT4 Cup, had schade maar vervolgde zijn race. Bij de herstart lag Mets vooraan. De dame had een kleine voorsprong op Tim van den Broeck en Arthur Lehouck. Bij de herstart passeerde de voormalig rallycross kampioen Jos Kuypers de jonge Fransman Lehouck. In het middenveld vochten Stefan Oberndorfer, Barry Maessen en Frank Wouters om plaats acht. Oberndorfer hield Maessen op, Wouters profiteerde hiervan en passeerde beide coureurs. Vooraan ging Kuypers naar de leiding in de race. Binnen enkele ronden liep de coureur uit Best meer dan drie seconden uit op Mets.

De voorsprong van Kuypers verdween bij de volgende neutralisatie. Door brokstukken op de baan kwam de safety car op de baan. Bij de herstart liep Kuypers direct uit op Mets. Het duurde niet lang voordat er de race opnieuw werd geneutraliseerd. Patrick Heckhausen spinde terwijl hij in gevecht was met diverse andere coureurs voor een plaats in de top vijf. Bij de laatste herstart nam Barry Maessen veel risico. Om het kampioenschap te winnen moest de coureur uit het Limburgse Ysselsteijn de race winnen. Driftend ging Maessen door de bocht, zijn opmars werd gestopt op de vijfde plaats.

Jos Kuypers won de finale tijdens de Paasraces en won ook de finale tijdens de Finaleraces. "Het was een heerlijke race," sprak Kuypers na de race. "In een van de bochten verloor ik bijna de controle, dat was een erg spannend moment." Achter Kuypers haalde Milou Mets haar eerste podium in de raceklasse. Frank Wouters werd derde en verzegelde het kampioenschap. "Het was erg spannend, ik moest finishen, dan zou ik kampioen zijn," aldus kampioen Wouters. "Ik voelde een vibratie in mijn linker voorband, hierdoor reed ik erg gespannen." Wouters merkte dat Mets erg snel was. "Mede door die vibratie kon ik Milou niet voorbij, gelukkig reed ze erg snel."


Uitslag Finale

1. Jos Kuypers
2. Milou Mets
3. Frank Wouters
4. Ralph Verberkt
5. Barry Maessen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS