Ovalracing Venray

Rallycross legende Jos Kuypers vecht en wint LMV8 finale op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 september 2015 17:37 • Print artikel

Door de schadegevallen in de eerder manches miste Onno Zuidema de finale race van de Late Model V8 Supercup. Ralph Verberkt was er ook niet bij, door zijn dubbele dienst in de LMV8 en National Hot Rod klasse kon hij er niet bij zijn. Barry Maessen, die veel schade had aan zijn auto, nam plaats in de auto van Verberkt.

Oud rallycross kampioen Jos Kuypers startte de race vanaf pole position. Stephan Driessen startte naast de coureur uit Best op de tweede plaats. Bij de start nam Kuypers de leiding. Frank Wouters toonde wederom zijn talent, binnen drie ronden reed de Brabander van plaats elf naar plaats zeven. Enkele ronden later was Wouters zelfs opgeklommen naar plaats twee. De leider in het kampioenschap reed in enkele ronden naar Kuypers toe. De ervaren Kuypers had een rondenlang gevecht met Wouters. De twee coureurs hadden een kleine aanvaring maar konden hun gevecht vervolgen. Kuypers won de race, Wouters werd tweede, Patrick Kessels eindigde op plaats drie.

Voor Kuypers was het zijn tweede overwinning van de seizoen. "Eerder vandaag hadden we problemen met de motor," sprak Kuypers na de race. "Ik mocht vooraan starten in de finale, dat maakte het voor mij iets makkelijker." Kuypers stond een groot deel van de finale onder druk van Wouters. "Ondanks dat de motor nog niet goed liep hield ik Frank Wouters achter me, daar ben ik erg blij mee."


1. Jos Kuypers
2. Frank Wouters
3. Patrick Kessels
4. Barry Maessen
5. Patrick van Eck

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS