Ovalracing Venray

Ontknoping seizoen in LMV8 SuperCup op Raceway Venray 25 oktober + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 oktober 2015 07:56 • Print artikel

De seizoensontknoping in de LMV8 SuperCup op Raceway Venray is aanstaande. Op zondag 25 oktober worden de laatste drie races van de spectaculaire late model stockcar klasse verreden. Het kampioenschap wordt beslist in de laatste races.


Big Tuned V8 coureur Frank Wouters gaat momenteel aan de leiding in het kampioenschap. Met nog 249 punten te verdelen vormt alleen de ervaren Barry Maessen een bedreiging voor de coureur uit Baarle Nassau. Wouters won al vijf races dit seizoen en kan met een overwinning in de eerste manche de titel veilig stellen. De goede resultaten van Wouters zijn geen verassing. Big Tuned V8 is het team van Patrick den Biggelaar, de kampioen uit 2014. De strijd voor plaats drie is daarnaast bijzonder spannend. Patrick van Eck, Patrick Heckhausen en Stephan Driessen staan dicht bij elkaar in het kampioenschap.

Op de deelnemerslijst staan twintig namen. Milou Mets is hersteld van een blessure en zal weer aan de start staan. Colin White ontbrak tijdens de races op 28 september. Inmiddels heeft de Brit het AM kampioenschap gewonnen in de Britse Ginetta GT4 Supercup. Aan de start tijdens de Finaleraces staan twee coureurs die ook uitkomen op de Belgische CAMSO Autospeedway. Tim van den Broeck en Arthur Lehouck keren terug na sterke resultaten op de Belgische baan.

De eerste race start zondagmiddag om 13:30. Race twee en de finale race worden verreden om 15:00 en 16:30. Tijdens de finaleraces rijden ook Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrod en 2L Hotrod op de korte oval.Foto: Raceway Venray

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS