Ovalracing Venray

Nick Aerts weerstaat de druk en wint eerste LMV8 SuperCup race op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 oktober 2015 14:40 • Print artikel

Maar liefst 21 auto's stonden er aan de start van de eerste manche van de LMV8 SuperCup. Zoals gebruikelijk in deze klasse was de startvolgorde het omgekeerde van het kampioenschap. Fransman Arthur Lehouck startte hierdoor vanaf de eerste plaats, naast Maik Barten. Kampioenschapskandidaten Barry Maessen en Frank Wouters startten vanaf plaats zestien en zeventien.

Barten had een erg goede start en ging na de eerste bocht aan de leiding. Dit duurde niet lang, al aan het einde van de eerste ronde had de coureur uit Geldrop een technisch probleem. Stephan Driessen ging hierdoor naar de eerste plaats. Lehouck voerde een grote groep rijders aan die ronden lang zij-aan-zij reden. AustraliŽr Gerhard Newman, uitkoment voor Hendriks Motorsport, ging Lehouck voorbij voor de tweede plaats. Het duurde niet lang voordat de leider in het kampioenschap, Frank Wouters, zich van voren meldde. Binnen enkele ronden was de coureur uit Baarle-Nassau opgeklommen naar plaats vier.

Bij de start van de tweede helft van de race reed Nick Aerts, vanaf plaats drie, naar de leiding in de race. Newman en Driessen hadden een kleine touchť en vielen ver terug. Achter Aerts sloten Wouters en Onno Zuidema aan. Het drietal reed erg dicht bij elkaar maar Wouters en Zuidema konden Aerts niet voorbij. Voor Aerts was het zijn eerste overwinning in de LMV8 SuperCup. "Het ging erg goed," sprak Aerts tegenover Racexpress.nl. "De vorige race reed ik al erg sterk, helaas viel ik toen uit."


Uitslag manche 1
1. Nick Aerts
2. Frank Wouters
3. Onno Zuidema
4. Barry Maessen
5. Patrick van Eck

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS