Ovalracing Venray

Heckhausen wint eerste LMV8 overwinning na overlevingsstrijd op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 1 juli 2015 07:46 • Print artikel

Nadat Barry Maessen zijn eerste LMV8 Eurocup titel won en Stefan Oberndorfer zijn eerste LMV8 wedstrijd, was de eer in de finale aan Patrick Heckhausen. De 27-jarige Duitse LMV8 coureur rijdt dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de klasse en won afgelopen zondag zijn eerste race.


Na de heftige races van de LMV8 Eurocup en de eerste manche waren er nog weinig auto's beschikbaar voor de finale race. Voor beide Biggelaar Motors coureurs, Patrick den Biggelaar en Frank Wouters, was de schade aan de auto's te groot om van start te gaan in de finale. Voor Jos Kuijpers, Barry Maessen, Nick Aerts, Stephan Driessen, Norbert Gostl, Patrick van Eck, Wim Verloo en Ralph Verberkt gold hetzelfde. Maik Barten had motorproblemen die niet op tijd voor de finale race konden worden gerepareerd.

Patrick Heckhausen, afkomstig uit Krefeld, was al enkele malen dichtbij een goede klassering. Tijdens de paasraces lag de Duitser op koers voor een overwinning tot een touchť met Barry Maessen roet in het eten van Heckhausen gooide. De Duitser won de finale race met een voorsprong van slechts drie tienden van een seconde op Stefan Oberndorfer. Tim van den Broeck werd derde.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS