Ovalracing Venray

Frank Wouters scoort tweede dagoverwinning in internationaal veld Late Model V8

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 september 2015 15:23 • Print artikel

Onder een stralend blauwe hemel reden de LMV8 Supercup bolides haar tweede manche. Net als tijdens de eerste manche startte Maik Barten vanaf pole position. De snelle coureur uit Geldrop leidde het veld over de snelle oval van Raceway Venray.

Kort na de start werd de race geneutraliseerd. Nick Aerts en Onno Zuidema reden beiden hard in de muur van de eerste bocht. Beide auto's hadden veel schade waardoor de safety car in actie kwam. Bij de herstart ging Barry Maessen, gestart als twaalfde, direct naar plaats negen. Vooraan zetten Gerhard Newman en Patrick Heckhausen de Nederlandse coureur Barten onder druk. Barry Maessen en Frank Wouters sloten zich bij de top drie aan. Maessen probeerde Heckhausen te passeren. De lokale coureur uit Ysselsteijn ging tť hard door de bocht en spinde achterwaarts in de muur. Hierdoor werd de race opnieuw geneutraliseerd. Frank Wouters had de beste herstart. De coureur van Big Tuned Racing ging van plaats vier naar plaats twee, vlak achter Barten. Een ronde later passeerde de nummer twee uit het kampioenschap van 2014 de leider in de wedstrijd, Barten.

Wouters liep niet ver uit op Barten die op de tweede plaats eindigde, voor Gerhard Newman. "Het werd een lange race met veel safety cars," sprak Barten na de race. "Het was een leuke strijd maar Frank Wouters was echt te snel, ik kon hem niet achter me houden." Voor de Duitser Marko Stipp was het zijn eerste race op Raceway Venray. Stipp komt uit het VLN Nordschleife kampioenschap. "Een nieuwe ervaring, het is niet te vergelijken met de Nordschleife," sprak de snelle Duitser. "Het is erg leuk en ik hoop hier snel terug te komen."


1. Frank Wouters
2. Maik Barten
3. Gerhard Newman
4. Patrick van Eck
5. Patrick Heckhausen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS