Ovalracing Venray

Felipe Rabello krijgt tweede overwinning in schoot geworpen in Euro NASCAR op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 juli 2017 14:13

In lichte regen werd de tweede race van de Elite 2 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series verreden. Op Raceway Venray was het publiek al vroeg op de been om de internationale raceklasse aan het werk te zien.

null
Omdat Felipe Rabello de snelste ronde had gereden bij de eerste race mocht hij vanaf pole position starten in de tweede race. De Braziliaan had een slechte start waardoor Guillaume Dumarey er voorbij ging. Ulysse Delsaux probeerde ook voorbij Rabello te komen maar moest vanuit de binnenbaan terug naar de derde plaats.

Dumarey nam enkele seconden voorsprong op Rabello. Echter bij achterblijvers verloor de Belg veel tijd. Dumarey probeerde tijd goed te maken maar verloor hierbij de controle over zijn auto. Rabello kreeg hiermee de overwinning in de schoot geworpen. "Ik ben hier erg blij mee," vertelde de coureur tegenover Racexpress.nl. "Nooit eerder heb ik op een oval baan gereden en ik heb ook geen speciale voorbereiding gedaan, dit is fantastisch!" De 33-jarige coureur uit Belo Horizonte reed eerder in het Braziliaans toerwagen kampioenschap. "Dit is het totaal tegenovergestelde, maar het bevalt me goed," sloot de snelle rijder af.

De Elite 2 rijders komen opnieuw in actie op de Hockenheimring. Op 29 en 30 juli rijdt de klasse voor het eerst op het Formule 1-circuit. Dit is tevens het laatste weekeinde van het reguliere seizoen voor de play-offs beginnen.