Ovalracing Venray

'Double duty' voor Ralph Verbekt op Raceway Venray: "De belangrijkste race hebben we gewonnen!"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 oktober 2015 13:08 • Print artikel

Voor Late Model V8 coureur Ralph Verberkt was het een drukke zondag op 27 september. Tijdens de racedag op Raceway Venray draaide de coureur uit Horst een dubbele dienst. Verberkt reed in de Late Model V8 en National Hotrod klassen. Verberkt kreeg een beloning voor zijn harde werk, hij won de belangrijkste race van de dag.


De Late Model V8 klasse reed op de 800 meter oval, terwijl de National Hotrod klasse op de 400 meter baan reed. "Een hotrod is eigenlijk geen toerwagen zoals die er van de buitenkant uitziet," verklaarde Verberkt tegenover RaceXpress. "Het buizenchassis is gemaakt in Engeland, daar is deze klasse erg groot." Het polyester Ford FiŽsta bodywork geeft geen indicatie van de krachtbron die wordt gebruikt. "De meeste hotrod rijders gebruiken een Volkswagen motor, in mijn auto zit een twee liter Duratec motor." Verberkt won de zeer prestigieuze National Hotrod Supercup. De race was erg zwaar bevochten en bij een van de coureurs ontstond er zelfs brand in de auto na een crash. Op het Midland Circuit en in Ter Apel staat Verberkt vaker aan de start in de hotrod klasse, dit was de enige keer dit seizoen dat Verberkt op Raceway Venray reed in deze auto.


Dit jaar staat Verberkt voor het eerst aan de start in de Late Model V8. Hoewel hij nog weinig ervaring heeft met de auto heeft hij zijn eerste overwinning al op zak. Tijdens de Pinksterraces hield de coureur uit Horst kampioenschapskandidaat Barry Maessen achter zich. In het voorprogramma van de National Hotrod Supercup ondervond Verberkt hinder van zijn drukke schema. "We hadden wat problemen met de wegligging, we hadden te weinig tijd om hier aan te werken." Door het drukke schema liet Verberkt de derde race aan zich voorbij gaan. Barry Maessen, die erg veel schade had aan zijn eigen auto, stapte hierdoor in de auto van Verberkt om de finale te rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS