Ovalracing Venray

DNRT V8 voortaan ook toegelaten tot Late Model V8 klasse op de oval van Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 september 2015 16:06 • Print artikel

In de Late Model V8 Supercup stond afgelopen zondag een bijzondere auto aan de start. Oud Brisca Stockcar F1 coureur Dave van Haarlem stond tijdens de races op 27 september aan de start met een auto uit de DNRT V8 klasse.


DNRT V8 werd in 2007 gelanceerd door Huub Vermeulen. Bekende Nederlandse coureurs zoals Jan-Joris Verheul, Jeroen van den Heuvel en Wolf Nathan hebben allen in de klasse gereden op 'gewone' circuits zoals Circuit Park Zandvoort. De Amerikaanse stockcars zijn gebouwd voor de reguliere circuits maar Van Haarlem testte de auto op Raceway Venray. Het doel van de deelname was om te testen welke aanpassingen er nodig zijn om de DNRT V8 competitief te maken in de LMV8 Supercup.

"Met deze auto kun je links ťn rechts," verklaarde Van Haarlem tegenover RaceXpress. "Hierdoor is het rechter voorwiel te warm geworden tijdens de race." De coureur uit Doetinchem is erg positief over de auto. "Zodra we hier een goede oval afstelling voor gevonden hebben wordt het zeker een snelle auto." Volgens de snelle coureur was er niet veel voor nodig om de auto om te bouwen van DNRT V8 naar Late Model V8. "Er zijn andere schokbrekers nodig met nog enkele andere aanpassingen, dan zijn de auto's gelijkwaardig met de andere Late Model's."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS